További cikkek

 

A jövő kicsit unalmas lesz, de nagyon kényelmes

Dolgok Internete, gépi tanulás, blokklánc – ön is unja már ezeket a modern közhelyeket? Na és ha azt mondom: egyszerűsítés, átláthatóság, spórolás, biztonság? Máris jobb, ugye? Pedig valójában ugyanarról van szó. Az SAP németországi központjaiban jártunk, hogy megnézzük, mire lesz jó ez a sok érthetetlenül hangzó technológia a hétköznapokban. Az is kiderült, hogy az innováció nem puszta marketingközhely, hanem kőkemény túlélési stratégia.

Hogyan fogja a mesterséges intelligencia megváltoztatni az életünket?

Egyre több gyerek tanul kódolni, akár játékrobotot is kaphat ajándékba. Sőt! A mai diákoknak már "robot" kollégái, főnökei lehetnek. Már a csapból is az folyik, hogy a robotok és a mesterséges intelligencia meg fogja változtatni az életünket, elveszi a munkánkat, vagy éppen sokkal jobbá teszi az életünket, esetleg félnünk kell ettől. Körbejárjuk a témát, segítünk eligazodni a kifejezésekben és jövőképekben - Kerékfy Pál matematikus, informatikus, egyetemi oktató a mesterséges intelligencia és a robotika szakértőjének cikke.

Miért adjunk mindenkinek alapjövedelmet?

Mikor reggelente 5 percig állok sorba, hogy leszállhassak a 4-6-osról, akkor az jár a fejemben, vajon hány embert bír még el ez a város. Az már önmagában mókás tény, hogy az ország 1/5-e a fővárosban él, pedig van még 18 megyeszékhely. Érezzük az arányok elcsúszását? Node nemcsak hazánk fiai növelik a népsűrűséget, hanem a sok külföldi diák, multicégek outsourcingolt munkatársai és a turisták is. Illetve ott vannak azon ifjú honfitársaink, akik vidékről felköltözve budapesti egyetemeken tanulnak, és soha nem térnek vissza a szülőfalujukba, hogy egészséges és előremutató vérfrissítést vigyenek a település társadalmi és gazdasági életébe, hanem maradnak Budapesten (vagy elmennek külföldre).

Kipróbáltuk: Windows 10 Fall Creators Update

Szárnyait bontogató Mixed Reality, jobb tolltámogatás és Phone Linking a frissített Windowsban. Sokakhoz már megérkezett a Windows nagy őszi frissítése, a Fall Creators Update. Az operációs rendszer legújabb verziója egy sor kisebb-nagyobb újítást tartogat, amelyekkel a cég egyrészt használhatóbbá tenné szoftverét, másrészről pedig megágyaz a láthatáron lévő technológiai trendeknek.

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak 2023. 11. 19., 18:35  |  426

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak

Digitális művészek, illusztrátorok, képregényrajzolók számára itt egy új plugin Kritá-hoz, az egyik legjobb ingyenes digitális rajzoló és festőprogramhoz. Egy új szintre lépett a Krita az AI technológia és a pózszerkesztő eszközök bevonásával. Ez a megoldás nem csak a kreativitást gyorsítja fel, hanem a munkafolyamatokat is megkönnyíti, új lehetőségeket teremtve a digitális festészet világában.


DALL-E képgaléria 1. 2023. 11. 15., 10:19  |  334

DALL-E képgaléria 1.

Napi szinten amikor eszembe jut valami ötlet generálok egy képet a DALL-E képgenerátorral és legtöbb esetben testszik a végeredmény így ezekből töltöttem most fel egy csokorral.


Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás 2023. 11. 13., 19:51  |  456

Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás

Fedezd fel, hogyan használhatod a ChatGPT-t egyedi saját GPT-kel a munkádhoz, tanuláshoz és szórakozáshoz. Az OpenAi bevezette a saját GPT-k készítésének lehetőségét.


DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be 2023. 11. 13., 12:43  |  347

DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be

A mesterséges intelligencia területén történő legújabb fejlesztések közül az egyik legizgalmasabb a DALL·E 3 bevezetése a ChatGPT szolgáltatásba. Ez az innováció lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy egyszerű beszélgetéssel egyedi képeket hozzanak létre. Ez a funkció már elérhető a ChatGPT Plus és Enterprise (fizetős verziók) felhasználók számára.


ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4 2023. 11. 12., 16:53  |  356

ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4

A ChatGPT Plus előfizetéses verzió hozzáférést biztosít számos új funkcióhoz és más felhasználói élményt növelő előnyöket kínál. Például a GPT-4 modellhez, DALL-E képgenerátor, adat analizálás, pluginek és ezek mellett pontosabb válaszok és gyorsabb válaszidőt is kapunk.


ChatGPT ingyenes verzió használata 2023. 11. 11., 19:36  |  655

ChatGPT ingyenes verzió használata

Fedezd fel a ChatGPT-t, az OpenAI által fejlesztett AI-t, ami kérdésekre válaszol és segít a programozásban, valamint általános tudáskérdésekben.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.