Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.

További cikkek

 

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.

A jövő kicsit unalmas lesz, de nagyon kényelmes

Dolgok Internete, gépi tanulás, blokklánc – ön is unja már ezeket a modern közhelyeket? Na és ha azt mondom: egyszerűsítés, átláthatóság, spórolás, biztonság? Máris jobb, ugye? Pedig valójában ugyanarról van szó. Az SAP németországi központjaiban jártunk, hogy megnézzük, mire lesz jó ez a sok érthetetlenül hangzó technológia a hétköznapokban. Az is kiderült, hogy az innováció nem puszta marketingközhely, hanem kőkemény túlélési stratégia.

Hogyan fogja a mesterséges intelligencia megváltoztatni az életünket?

Egyre több gyerek tanul kódolni, akár játékrobotot is kaphat ajándékba. Sőt! A mai diákoknak már "robot" kollégái, főnökei lehetnek. Már a csapból is az folyik, hogy a robotok és a mesterséges intelligencia meg fogja változtatni az életünket, elveszi a munkánkat, vagy éppen sokkal jobbá teszi az életünket, esetleg félnünk kell ettől. Körbejárjuk a témát, segítünk eligazodni a kifejezésekben és jövőképekben - Kerékfy Pál matematikus, informatikus, egyetemi oktató a mesterséges intelligencia és a robotika szakértőjének cikke.

Miért adjunk mindenkinek alapjövedelmet?

Mikor reggelente 5 percig állok sorba, hogy leszállhassak a 4-6-osról, akkor az jár a fejemben, vajon hány embert bír még el ez a város. Az már önmagában mókás tény, hogy az ország 1/5-e a fővárosban él, pedig van még 18 megyeszékhely. Érezzük az arányok elcsúszását? Node nemcsak hazánk fiai növelik a népsűrűséget, hanem a sok külföldi diák, multicégek outsourcingolt munkatársai és a turisták is. Illetve ott vannak azon ifjú honfitársaink, akik vidékről felköltözve budapesti egyetemeken tanulnak, és soha nem térnek vissza a szülőfalujukba, hogy egészséges és előremutató vérfrissítést vigyenek a település társadalmi és gazdasági életébe, hanem maradnak Budapesten (vagy elmennek külföldre).

Kipróbáltuk: Windows 10 Fall Creators Update

Szárnyait bontogató Mixed Reality, jobb tolltámogatás és Phone Linking a frissített Windowsban. Sokakhoz már megérkezett a Windows nagy őszi frissítése, a Fall Creators Update. Az operációs rendszer legújabb verziója egy sor kisebb-nagyobb újítást tartogat, amelyekkel a cég egyrészt használhatóbbá tenné szoftverét, másrészről pedig megágyaz a láthatáron lévő technológiai trendeknek.

Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A webshop auditálás részei és folyamata 2019. 08. 05., 19:23  |  1077

A webshop auditálás részei és folyamata

Az online felületek működésének elemzése elengedhetetlen minden jól működő vállalkozás számára, különösképpen igaz ez a webshopokra. A webshop auditálás az üzleti tevékenység különböző részeire terjed ki, többek között a keresőoptimalizálásra (SEO), a tartalomra, a weboldal teljesítményre valamint a felhasználói élményre (UX).


Elérhető e weboldala a világ minden táján? 2018. 10. 15., 08:00  |  1194

Elérhető e weboldala a világ minden táján?

Ezen a webhelyen megtudhatjuk hogy milyen sebességgel tölti be a böngésző egyes országokban a weboldalunkat.


Hogyan készítsünk saját weboldalt? 2018. 10. 11., 10:53  |  2075

Hogyan készítsünk saját weboldalt?

Ingyenes, gyors lehetőség ha weboldalt szeretnénk. Egyszerű a használata és sok helyen találunk a neten segítséget hozzá. Én is kipróbáltam, csak ajánlani tudom.


Online ingyenes képszerkesztő programok 2018. 07. 12., 10:00  |  21887

Online ingyenes képszerkesztő programok

Ha nem szeretnénk telepíteni képszerkesztő programot a gépünkre, vagy fizetős alkalmazásokat megvenni, de van pár képünk amit kicsit szeretnénk feljavítani, átszerkeszteni, tudok ajánlani pár jó online képszerkesztő programot.


Hol találhatsz ingyenes, jó minőségű képeket? 2018. 06. 07., 10:49  |  2139

Hol találhatsz ingyenes, jó minőségű képeket?

Munkám során többször előfordult, hogy keresnem kellett a neten, hogy hol találok jó minőségű szép képeket amiket weboldalhoz is fehasználhatok, hírhez, cikkhez, bloghoz vagy slideshowba.


Hogyan egészítsünk ki egy videót képekkel? 2018. 06. 05., 09:40  |  2393

Hogyan egészítsünk ki egy videót képekkel?

A napokban keresgéltem éppen olyan videó szerkesztőt ami ingyenes és meg is tudom csinálni rajta, hogy egy videóhoz tegyek hozzá még képeket.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.