360°-os panoráma kép készítése fotókból

  • 2023. 01. 21., 16:32
Különálló fényképek összeillesztése egy 360°-os panoráma képpé ezzel a szoftverrel nem lehet egyszerűbb!
1233

360°-os panoráma képek készítése egyre népszerűbb manapság, viszont az utómunka problémás lehet, ha nem ismerjük a megfelelő szoftvereket a tökéletes szerkesztéshez. Én esetemben egy drónnal készített panorámaképet szeretnék összerakni, mivel a drónom külön-külön készített képeket a körülötte lévő térről, így azt utólag kell összeilleszteni. Erre való az Image Composite Editor (ICE), amivel hihetetlen egyszerűen lehet sok képet egy 360°-os képpé szerkeszteni.

 

Letöltés:

Image Composite Editor (64 bit) a linken keresztül letölthető a 64 bit-es verzió.

Image Composite Editor (32 bit) a linken keresztül letölthető a 32 bit-es verzió.

 

Amint megtörtént a telepítés, futtatás után ez a nyitófelület fogad bennünket:

A „New Panorama From Images” gombra kattintva elkezdődhet a folyamat.

Itt a fájlkezelőben kiválaszthatjuk a szerkeszteni kívánt képeket, majd a jobb alsó sarokban lévő megnyitás gombbal beilleszthetjük a képeket.

Miután bekerültek a képek a programba, a jobb felső sarokban található „Next” folytatás gombbal ugorgatunk a következő ablakra. Itt egy kis ideig eltarthat a folyamat, amíg egybeilleszti a fotókat, ez az idő képmennyiségtől függ.

A 2. oldalra átértünk, ahol sok teendőnk nincsen, csak ha nem 360°-os képet szeretnék készíteni, akkor kell átállítani a jobb oldalon lévő „Projection” beállítás egyikét, de most a mi esetünkben nem kell változtatni semmit sem, ugyan úgy a jobb felső sarokba kell a „Next” gombra kattintani.

A 3. oldalon található az Auto-kitöltés funkció, amit érdemes alkalmazni, ahogy a én képemen is látszódik. A felső sarkokat automatikusan képérzékenyen kitölti. Nem mindig tökéletes eredményt ad, ezért néha kísérletezni kell, de a legtöbb esetben értelmes, jól kinéző eredményt produkál.

Majd miután megtörtént a kitöltés, a jobb felső sarokban kattintsunk megint a „Next” folytatás gombra.

Utolsó befejező oldalon, már csak a mentéssel kell foglalkozni. Itt beállíthatjuk az elkészült kép mentési paramétereit, de maradhat az alapbeállításokon is. Ezután az „Export to disk” gombbal elmenthetjük a panorámánkat.

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak 2023. 11. 19., 18:35  |  579

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak

Digitális művészek, illusztrátorok, képregényrajzolók számára itt egy új plugin Kritá-hoz, az egyik legjobb ingyenes digitális rajzoló és festőprogramhoz. Egy új szintre lépett a Krita az AI technológia és a pózszerkesztő eszközök bevonásával. Ez a megoldás nem csak a kreativitást gyorsítja fel, hanem a munkafolyamatokat is megkönnyíti, új lehetőségeket teremtve a digitális festészet világában.


DALL-E képgaléria 1. 2023. 11. 15., 10:19  |  399

DALL-E képgaléria 1.

Napi szinten amikor eszembe jut valami ötlet generálok egy képet a DALL-E képgenerátorral és legtöbb esetben testszik a végeredmény így ezekből töltöttem most fel egy csokorral.


Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás 2023. 11. 13., 19:51  |  637

Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás

Fedezd fel, hogyan használhatod a ChatGPT-t egyedi saját GPT-kel a munkádhoz, tanuláshoz és szórakozáshoz. Az OpenAi bevezette a saját GPT-k készítésének lehetőségét.


DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be 2023. 11. 13., 12:43  |  456

DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be

A mesterséges intelligencia területén történő legújabb fejlesztések közül az egyik legizgalmasabb a DALL·E 3 bevezetése a ChatGPT szolgáltatásba. Ez az innováció lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy egyszerű beszélgetéssel egyedi képeket hozzanak létre. Ez a funkció már elérhető a ChatGPT Plus és Enterprise (fizetős verziók) felhasználók számára.


ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4 2023. 11. 12., 16:53  |  522

ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4

A ChatGPT Plus előfizetéses verzió hozzáférést biztosít számos új funkcióhoz és más felhasználói élményt növelő előnyöket kínál. Például a GPT-4 modellhez, DALL-E képgenerátor, adat analizálás, pluginek és ezek mellett pontosabb válaszok és gyorsabb válaszidőt is kapunk.


ChatGPT ingyenes verzió használata 2023. 11. 11., 19:36  |  930

ChatGPT ingyenes verzió használata

Fedezd fel a ChatGPT-t, az OpenAI által fejlesztett AI-t, ami kérdésekre válaszol és segít a programozásban, valamint általános tudáskérdésekben.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.