Videók lejátszása iPhone-on AcePlayer és más streaming appokkal

  • 2017. 10. 29., 08:01
Olcsón vagy ingyenesen is hozzáférhetőek olyan videós alkalmazások, amiknek köszönhetően a saját hálózatunkon tárolt videók vagy zenék a telefonunkon keresztül lejátszhatók.
2252
Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.

Régebben az „Air Video” appot használtam arra, hogy telefonon sorozatot nézzek esténként az ágyból. Igen tudom alvás elött már nem igaz kellene telefonálni, de nekem pont ez vált be, hogy megnézek 1-2 20 perces részt és így nem agyalok a munkánkon és minden más problémán, hanem ellazulok és el is alszok közben. Az Air Video programnál még a számítógépen is kellett lennie egy szerver programnak, ami elvégezte a videók lebutítását (realtime) és azokat már gyorsabban tudta átküldeni a telefonra. Az újabb cél programoknál már nincs erre szükség.

Szóval wifi-n keresztül a saját számítógépről vagy más hálózatba kötött eszközről a telefonon egyszerűen lehet videókat nézegetni. Jelenleg az AcePlayert használom erre a célra, ami ingyenesen letölthető és ki is próbálható. De a teljes változatért, amiben nincsenek korlátozások, már 1.000 Ft-ot kell fizetni (2.99 dollár). Ez azért jó program, mert nincs sok felesleges beállítás és funkció, gyorsan betölti a videókat és stabilan tartja is a lejátszást, nem akadozik.

Amiért még kifejezetten szeretem ezt a programot, hogy van 3 olyan funkció, amit a videó lejátszása közben tudok az újammal gyorsan vezérelni.

  1. Ha a videó képének a bal részén fel vagy le húzom az ujjam, akkor a telefon fényerejét lehet gyorsan növelni és csökkenteni.
  2. Ha a videó jobb oldalán húzom az újam fel vagy le akkor a hangerőt tudom állítani.
  3. Ha jobbra pöccintem az ujjam akkor előre teker 10 mp-et, ha balra akkor meg vissza.

A programmal az adott videókat teljesen a telefonra is át lehet másolni, ami akkor jön, ha elutazunk pár napra és pár videót a telefonon szeretnénk magunkkal vinni.

Hasznos funkció még, hogy háttérben is tud futni a program. Tehát ha videó nézése közben kilépünk és mondjuk játszunk valami játékkal a telefonon, (aminek a hangjait kikapcsoljuk előtte) akkor a zene vagy videó hangja továbbra is szólni fog. Nem mindegyik streaming program tudja ezt. Ezt az lehetőséget a beállításoknál be kell kapcsolni a PLAY VIDEO IN BACKGROUND opcióó bekapcsolásával.

Maga a program az Itunesben:
Neve: Good Player - Media Player for movie, music, photo
Adatlapja: https://itunes.apple.com/us/app/good-player-media-player-for-movie-music-photo/id1116561256
Fizetős változat: https://itunes.apple.com/us/app/aceplayer-plus/id480962404?mt=8

Amennyiben van egy Qnap NAS mini szervered, akkor szerencsére ingyenesen is hozzá lehet jutni egy hasonló programhoz az App Store-ból „Qvideo” névvel, amivel elérhető lesz a NAS-on tárolt összes videónk. Én ezt használom a QNAP NAS TS-251-es szerveremnél, amiről írtam is egy cikket.

Most már szinte minden modernebb NAS szerverhez adnak ilyen applikációkat, hogy kényelmesen lehessen elérni a rajta tárolt média anyagokat. Sőt néhány okos merevlemeznél vagy ha úgy tetszik MINI NAS-nál is van ilyen lehetőség, mint pl. a SEAGATE CENTRAL 2TB, amiről itt lehet bővebben olvasni.

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

Hasonló cikkek a témában

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban 2023. 01. 24., 18:53  |  290

Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban

Panoráma képeknél fontos szerepet játszik az utómunka. Elengedhetetlen, hogy módosítsunk a nyers képeken, mert különben nem a megszokott élményt kapjuk vissza.


Videó vagy hangfájl konvertálása gyorsan és ingyenesen 2023. 01. 23., 19:10  |  145

Videó vagy hangfájl konvertálása gyorsan és ingyenesen

Ha videót vagy hangfájlt szeretnék más formátumra konvertálni a CloudConvert nevű weboldal a legjobb választás.


360°-os panoráma kép készítése fotókból 2023. 01. 21., 16:32  |  364

360°-os panoráma kép készítése fotókból

Különálló fényképek összeillesztése egy 360°-os panoráma képpé ezzel a szoftverrel nem lehet egyszerűbb!


A webshop auditálás részei és folyamata 2019. 08. 05., 19:23  |  1336

A webshop auditálás részei és folyamata

Az online felületek működésének elemzése elengedhetetlen minden jól működő vállalkozás számára, különösképpen igaz ez a webshopokra. A webshop auditálás az üzleti tevékenység különböző részeire terjed ki, többek között a keresőoptimalizálásra (SEO), a tartalomra, a weboldal teljesítményre valamint a felhasználói élményre (UX).


Elérhető e weboldala a világ minden táján? 2018. 10. 15., 08:00  |  1381

Elérhető e weboldala a világ minden táján?

Ezen a webhelyen megtudhatjuk hogy milyen sebességgel tölti be a böngésző egyes országokban a weboldalunkat.


Hogyan készítsünk saját weboldalt? 2018. 10. 11., 10:53  |  2330

Hogyan készítsünk saját weboldalt?

Ingyenes, gyors lehetőség ha weboldalt szeretnénk. Egyszerű a használata és sok helyen találunk a neten segítséget hozzá. Én is kipróbáltam, csak ajánlani tudom.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.