Videók lejátszása iPhone-on AcePlayer és más streaming appokkal

  • 2017. 10. 29., 08:01
Olcsón vagy ingyenesen is hozzáférhetőek olyan videós alkalmazások, amiknek köszönhetően a saját hálózatunkon tárolt videók vagy zenék a telefonunkon keresztül lejátszhatók.
2529

Régebben az „Air Video” appot használtam arra, hogy telefonon sorozatot nézzek esténként az ágyból. Igen tudom alvás elött már nem igaz kellene telefonálni, de nekem pont ez vált be, hogy megnézek 1-2 20 perces részt és így nem agyalok a munkánkon és minden más problémán, hanem ellazulok és el is alszok közben. Az Air Video programnál még a számítógépen is kellett lennie egy szerver programnak, ami elvégezte a videók lebutítását (realtime) és azokat már gyorsabban tudta átküldeni a telefonra. Az újabb cél programoknál már nincs erre szükség.

Szóval wifi-n keresztül a saját számítógépről vagy más hálózatba kötött eszközről a telefonon egyszerűen lehet videókat nézegetni. Jelenleg az AcePlayert használom erre a célra, ami ingyenesen letölthető és ki is próbálható. De a teljes változatért, amiben nincsenek korlátozások, már 1.000 Ft-ot kell fizetni (2.99 dollár). Ez azért jó program, mert nincs sok felesleges beállítás és funkció, gyorsan betölti a videókat és stabilan tartja is a lejátszást, nem akadozik.

Amiért még kifejezetten szeretem ezt a programot, hogy van 3 olyan funkció, amit a videó lejátszása közben tudok az újammal gyorsan vezérelni.

  1. Ha a videó képének a bal részén fel vagy le húzom az ujjam, akkor a telefon fényerejét lehet gyorsan növelni és csökkenteni.
  2. Ha a videó jobb oldalán húzom az újam fel vagy le akkor a hangerőt tudom állítani.
  3. Ha jobbra pöccintem az ujjam akkor előre teker 10 mp-et, ha balra akkor meg vissza.

A programmal az adott videókat teljesen a telefonra is át lehet másolni, ami akkor jön, ha elutazunk pár napra és pár videót a telefonon szeretnénk magunkkal vinni.

Hasznos funkció még, hogy háttérben is tud futni a program. Tehát ha videó nézése közben kilépünk és mondjuk játszunk valami játékkal a telefonon, (aminek a hangjait kikapcsoljuk előtte) akkor a zene vagy videó hangja továbbra is szólni fog. Nem mindegyik streaming program tudja ezt. Ezt az lehetőséget a beállításoknál be kell kapcsolni a PLAY VIDEO IN BACKGROUND opcióó bekapcsolásával.

Maga a program az Itunesben:
Neve: Good Player - Media Player for movie, music, photo
Adatlapja: https://itunes.apple.com/us/app/good-player-media-player-for-movie-music-photo/id1116561256
Fizetős változat: https://itunes.apple.com/us/app/aceplayer-plus/id480962404?mt=8

Amennyiben van egy Qnap NAS mini szervered, akkor szerencsére ingyenesen is hozzá lehet jutni egy hasonló programhoz az App Store-ból „Qvideo” névvel, amivel elérhető lesz a NAS-on tárolt összes videónk. Én ezt használom a QNAP NAS TS-251-es szerveremnél, amiről írtam is egy cikket.

Most már szinte minden modernebb NAS szerverhez adnak ilyen applikációkat, hogy kényelmesen lehessen elérni a rajta tárolt média anyagokat. Sőt néhány okos merevlemeznél vagy ha úgy tetszik MINI NAS-nál is van ilyen lehetőség, mint pl. a SEAGATE CENTRAL 2TB, amiről itt lehet bővebben olvasni.

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.

Hasonló cikkek a témában

Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak 2023. 11. 19., 18:35  |  426

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak

Digitális művészek, illusztrátorok, képregényrajzolók számára itt egy új plugin Kritá-hoz, az egyik legjobb ingyenes digitális rajzoló és festőprogramhoz. Egy új szintre lépett a Krita az AI technológia és a pózszerkesztő eszközök bevonásával. Ez a megoldás nem csak a kreativitást gyorsítja fel, hanem a munkafolyamatokat is megkönnyíti, új lehetőségeket teremtve a digitális festészet világában.


DALL-E képgaléria 1. 2023. 11. 15., 10:19  |  334

DALL-E képgaléria 1.

Napi szinten amikor eszembe jut valami ötlet generálok egy képet a DALL-E képgenerátorral és legtöbb esetben testszik a végeredmény így ezekből töltöttem most fel egy csokorral.


Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás 2023. 11. 13., 19:51  |  456

Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás

Fedezd fel, hogyan használhatod a ChatGPT-t egyedi saját GPT-kel a munkádhoz, tanuláshoz és szórakozáshoz. Az OpenAi bevezette a saját GPT-k készítésének lehetőségét.


DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be 2023. 11. 13., 12:43  |  347

DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be

A mesterséges intelligencia területén történő legújabb fejlesztések közül az egyik legizgalmasabb a DALL·E 3 bevezetése a ChatGPT szolgáltatásba. Ez az innováció lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy egyszerű beszélgetéssel egyedi képeket hozzanak létre. Ez a funkció már elérhető a ChatGPT Plus és Enterprise (fizetős verziók) felhasználók számára.


ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4 2023. 11. 12., 16:53  |  356

ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4

A ChatGPT Plus előfizetéses verzió hozzáférést biztosít számos új funkcióhoz és más felhasználói élményt növelő előnyöket kínál. Például a GPT-4 modellhez, DALL-E képgenerátor, adat analizálás, pluginek és ezek mellett pontosabb válaszok és gyorsabb válaszidőt is kapunk.


ChatGPT ingyenes verzió használata 2023. 11. 11., 19:36  |  655

ChatGPT ingyenes verzió használata

Fedezd fel a ChatGPT-t, az OpenAI által fejlesztett AI-t, ami kérdésekre válaszol és segít a programozásban, valamint általános tudáskérdésekben.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.