ChatGPT ingyenes verzió használata

  • 2023. 11. 11., 19:36
Fedezd fel a ChatGPT-t, az OpenAI által fejlesztett AI-t, ami kérdésekre válaszol és segít a programozásban, valamint általános tudáskérdésekben.
762

A ChatGPT egy mesterséges intelligencia alapú beszélgető program vagy robot (kinek hogy hangzik jobban), amit az OpenAI fejlesztett ki. Képes válaszolni kérdésekre, írni szövegeket, és segítséget nyújtani különböző témákban, mint például programozás vagy általános tudáskérdések. A felhasználók által megadott információk alapján képes egyedi válaszokat adni.

A cikk 2023. november közepén készül, ami azért fontos, mert a jelenlegi folyamatok, fejlesztések az AI, MI területén hatalmas léptékkel haladnak, így sajnos az információk hamar elavulhatnak, de alapként használhatók a cikkben szereplő információk.

Hogy pontosan miben tud segíteni, arról lesznek külön cikkek. Most csak a kezdést mutatom be, hogy az első kérdést fel tudd neki tenni. Van fizetős verzió ami sokkal többet tud mint a az ingyenes verziója.

A ChatGPT weblapja itt érhető el: https://chat.openai.com/

Szokásos módon lehet regisztrálni vagy belépni. A belépésnél GOOGLE, MICROSOFT és APPLE fiókot lehet választani. 
Én javaslom a Google fiók használatát, elkerülhető a regisztrációs folyamat és megbízható. Több mint 10 különböző szolgáltatást használok így, persze ha lehetséges a Google két faktoros hitelesítéssel kombinálva.
Első belépésnél pár adatot még meg kell adni mint a nevünk, születési dátum és ellenőrzésnek a telefonszámunkat, amire küld SMS-ben egy 6 számjegyből álló kódot amit a weblapon be kell írni.

Belépés után az alábbi felület fogad ahol már lehet is feltenni az első kérdést és kezdődhet a beszélgetés.

 

 

Három fontos infót még az elején és ezeket tényleg mindig észben kell tartani:

"1. A ChatGPT válaszolhat a kérdésekre, segíthet a tanulásban, kódírásban, közös ötletelésben és még sok másban."
Csak a kreativitásod szab határt, rengeteg mindenre is használhatod :-)

"2. Ne osszon meg bizalmas információkat. A csevegési előzményeket felülvizsgálhatjuk, vagy szolgáltatásaink fejlesztésére használhatjuk fel. Bővebben."
Nem tudjuk mi van a háttérben, hogy működik a cég, mennyire biztonságos, így minden féleképpen csak megfelelően átvariált adatokat töltsünk be a GPTnek, ha pl egy hivatalos levelet amiben konkrét információk vannak elötte nevezzük át a kifejezéseket, neveket, stb. Vagy ha pl. egy adatbázis fájlt, feltöltünk, hogy azzal kapcsolatban valami programot generáljunk, akkor nem valós adatokkal de a struktúra megtartásával töltsünk fel minden információt. 

"3. A tények ellenőrzése. Bár vannak biztosítékaink, a ChatGPT pontatlan információkat adhat Önnek. Nem célja, hogy tanácsot adjon."
Beszélgetések során jelenleg ha valamire nem tudja a választ akkor lehet valamit ki fog találni (halucinál) és attól nem lehet eltántorítani. Akár azt is mondhatja, hogy a sügér az egy ital fajta amit Egyiptomban isznak az emberek. A fontos információkat minden esetben ellenőrizni kell, és semmiben nem szabad hagyatkozni rá 100%-ban. De még így is hasznos és idővel tudja érzi az ember, hogy hol pontos vagy hol kell ellenőrizni.

 

Kezd el a promptolást a kérdezz feleleket. Kezdésnek egy példa ahol látszik, hogy a szövegben ismeri az előzményt és egy hosszabb beszélgetésben is tudni fogja mire gondolunk, ha valamire csak homályosan vagy nem konkrétumokkal hivatkozunk.

 

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak 2023. 11. 19., 18:35  |  481

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak

Digitális művészek, illusztrátorok, képregényrajzolók számára itt egy új plugin Kritá-hoz, az egyik legjobb ingyenes digitális rajzoló és festőprogramhoz. Egy új szintre lépett a Krita az AI technológia és a pózszerkesztő eszközök bevonásával. Ez a megoldás nem csak a kreativitást gyorsítja fel, hanem a munkafolyamatokat is megkönnyíti, új lehetőségeket teremtve a digitális festészet világában.


DALL-E képgaléria 1. 2023. 11. 15., 10:19  |  354

DALL-E képgaléria 1.

Napi szinten amikor eszembe jut valami ötlet generálok egy képet a DALL-E képgenerátorral és legtöbb esetben testszik a végeredmény így ezekből töltöttem most fel egy csokorral.


Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás 2023. 11. 13., 19:51  |  519

Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás

Fedezd fel, hogyan használhatod a ChatGPT-t egyedi saját GPT-kel a munkádhoz, tanuláshoz és szórakozáshoz. Az OpenAi bevezette a saját GPT-k készítésének lehetőségét.


DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be 2023. 11. 13., 12:43  |  385

DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be

A mesterséges intelligencia területén történő legújabb fejlesztések közül az egyik legizgalmasabb a DALL·E 3 bevezetése a ChatGPT szolgáltatásba. Ez az innováció lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy egyszerű beszélgetéssel egyedi képeket hozzanak létre. Ez a funkció már elérhető a ChatGPT Plus és Enterprise (fizetős verziók) felhasználók számára.


ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4 2023. 11. 12., 16:53  |  419

ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4

A ChatGPT Plus előfizetéses verzió hozzáférést biztosít számos új funkcióhoz és más felhasználói élményt növelő előnyöket kínál. Például a GPT-4 modellhez, DALL-E képgenerátor, adat analizálás, pluginek és ezek mellett pontosabb válaszok és gyorsabb válaszidőt is kapunk.


ChatGPT ingyenes verzió használata 2023. 11. 11., 19:36  |  762

ChatGPT ingyenes verzió használata

Fedezd fel a ChatGPT-t, az OpenAI által fejlesztett AI-t, ami kérdésekre válaszol és segít a programozásban, valamint általános tudáskérdésekben.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.