Hogyan készítsünk saját weboldalt?

  • 2018. 10. 11., 10:53
Ingyenes, gyors lehetőség ha weboldalt szeretnénk. Egyszerű a használata és sok helyen találunk a neten segítséget hozzá. Én is kipróbáltam, csak ajánlani tudom.
2245
Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.

Szeretnénk weboldalt de nem tudjuk hol és hogyan lehet erre módunk és lehetőségünk? 

Gyors és olcsó megoldás kellene, vagy csak átmeneti, erre is megoldás a cikkben szereplő weboldal szerkesztő.

Kereshetünk egy céget akik weboldalakat készítenek, de ha egyszerűen és gyorsan szeretnénk egy pár oldalas bemutatkozó weblapot, létrehozhatunk saját magunk egy egyszerű site-ot.

Számos tárhelyszolgáltató hozott létre szerkesztő felületet amivel hipp-hopp elkészíthetjük saját weboldalunkat.

Én a Webnode-t próbáltam ki.

Egyszerű regisztráció után meg kell adni a weboldalunk nevét, majd kiválasztani milyen típusú weboldalt szeretnénk, weboldalt vagy webáruházat. Most a weboldalt választjuk. Ezután számos websablon közül válogathatunk, válasszunk ki egy nekünk megfelelőt.

 

Majd ha kiválasztottuk, felugrik egy kis ablak hogy az oldalunk el is készült és megadja az url címét. Ezt jegyezzük fel valahová magunknak! :)

Itt meg kell említenem, hogy ez az url cím amit kapunk webnode.hu aldomain alatt fog működni, ( www.cegnev.webnode.hu ) és ez ingyenes. Ahhoz hogy saját domain alatt legyen a weboldalunk ( www.cegnev.hu ) válasszunk a webnode csomagok közül.

Azután kattintsunk a Kezdd el a szerkesztést gombra. Egy cms felületre érünk ahol a választott weblap sablon képe fogad minket. A webtanácsadás sablont választottuk, ezt fogjuk átszerkeszteni.

A szerkesztőt egyszerű használni, amit meg akarunk változtatni, rákattintunk és átírjuk vagy átszerkesztjük. Kezdjük a névvel: WEBTANÁCSADÁS, helyette írjuk át a saját weboldalunk nevére. Miután megtettük kiválaszthatjuk a betűtípust a stílust, formázásokat és a betű méretet. Ha ez megvan a fejlécet is változtassuk meg.

A webnode felkínál sok ingyen használható képet, de ha nekünk vannak saját képeink azokat is használhatjuk. Javaslom, hogy jó minőségű saját képet töltsünk fel, ne a neten keressünk, nehogy jogi problémáink származzanak. Mi most egy webnode által kínált fotót választottuk.

Lejjebb görgetve találjuk a menüt és a logót, ezeket is ha rákattintunk, meg tudjuk változtatni. Haladjunk tovább és minden panelen írjuk át amit a saját weboldalunkon szeretnénk látni.

A példa verziót amit megváltoztattam itt találjátok:

Webnode példa weboldal

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban 2023. 01. 24., 18:53  |  131

Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban

Panoráma képeknél fontos szerepet játszik az utómunka. Elengedhetetlen, hogy módosítsunk a nyers képeken, mert különben nem a megszokott élményt kapjuk vissza.


Videó vagy hangfájl konvertálása gyorsan és ingyenesen 2023. 01. 23., 19:10  |  69

Videó vagy hangfájl konvertálása gyorsan és ingyenesen

Ha videót vagy hangfájlt szeretnék más formátumra konvertálni a CloudConvert nevű weboldal a legjobb választás.


360°-os panoráma kép készítése fotókból 2023. 01. 21., 16:32  |  129

360°-os panoráma kép készítése fotókból

Különálló fényképek összeillesztése egy 360°-os panoráma képpé ezzel a szoftverrel nem lehet egyszerűbb!


A webshop auditálás részei és folyamata 2019. 08. 05., 19:23  |  1220

A webshop auditálás részei és folyamata

Az online felületek működésének elemzése elengedhetetlen minden jól működő vállalkozás számára, különösképpen igaz ez a webshopokra. A webshop auditálás az üzleti tevékenység különböző részeire terjed ki, többek között a keresőoptimalizálásra (SEO), a tartalomra, a weboldal teljesítményre valamint a felhasználói élményre (UX).


Elérhető e weboldala a világ minden táján? 2018. 10. 15., 08:00  |  1301

Elérhető e weboldala a világ minden táján?

Ezen a webhelyen megtudhatjuk hogy milyen sebességgel tölti be a böngésző egyes országokban a weboldalunkat.


Hogyan készítsünk saját weboldalt? 2018. 10. 11., 10:53  |  2245

Hogyan készítsünk saját weboldalt?

Ingyenes, gyors lehetőség ha weboldalt szeretnénk. Egyszerű a használata és sok helyen találunk a neten segítséget hozzá. Én is kipróbáltam, csak ajánlani tudom.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.