Hogyan készítsünk saját weboldalt?

  • 2018. 10. 11., 10:53
Ingyenes, gyors lehetőség ha weboldalt szeretnénk. Egyszerű a használata és sok helyen találunk a neten segítséget hozzá. Én is kipróbáltam, csak ajánlani tudom.
2694

Szeretnénk weboldalt de nem tudjuk hol és hogyan lehet erre módunk és lehetőségünk? 

Gyors és olcsó megoldás kellene, vagy csak átmeneti, erre is megoldás a cikkben szereplő weboldal szerkesztő.

Kereshetünk egy céget akik weboldalakat készítenek, de ha egyszerűen és gyorsan szeretnénk egy pár oldalas bemutatkozó weblapot, létrehozhatunk saját magunk egy egyszerű site-ot.

Számos tárhelyszolgáltató hozott létre szerkesztő felületet amivel hipp-hopp elkészíthetjük saját weboldalunkat.

Én a Webnode-t próbáltam ki.

Egyszerű regisztráció után meg kell adni a weboldalunk nevét, majd kiválasztani milyen típusú weboldalt szeretnénk, weboldalt vagy webáruházat. Most a weboldalt választjuk. Ezután számos websablon közül válogathatunk, válasszunk ki egy nekünk megfelelőt.

 

Majd ha kiválasztottuk, felugrik egy kis ablak hogy az oldalunk el is készült és megadja az url címét. Ezt jegyezzük fel valahová magunknak! :)

Itt meg kell említenem, hogy ez az url cím amit kapunk webnode.hu aldomain alatt fog működni, ( www.cegnev.webnode.hu ) és ez ingyenes. Ahhoz hogy saját domain alatt legyen a weboldalunk ( www.cegnev.hu ) válasszunk a webnode csomagok közül.

Azután kattintsunk a Kezdd el a szerkesztést gombra. Egy cms felületre érünk ahol a választott weblap sablon képe fogad minket. A webtanácsadás sablont választottuk, ezt fogjuk átszerkeszteni.

A szerkesztőt egyszerű használni, amit meg akarunk változtatni, rákattintunk és átírjuk vagy átszerkesztjük. Kezdjük a névvel: WEBTANÁCSADÁS, helyette írjuk át a saját weboldalunk nevére. Miután megtettük kiválaszthatjuk a betűtípust a stílust, formázásokat és a betű méretet. Ha ez megvan a fejlécet is változtassuk meg.

A webnode felkínál sok ingyen használható képet, de ha nekünk vannak saját képeink azokat is használhatjuk. Javaslom, hogy jó minőségű saját képet töltsünk fel, ne a neten keressünk, nehogy jogi problémáink származzanak. Mi most egy webnode által kínált fotót választottuk.

Lejjebb görgetve találjuk a menüt és a logót, ezeket is ha rákattintunk, meg tudjuk változtatni. Haladjunk tovább és minden panelen írjuk át amit a saját weboldalunkon szeretnénk látni.

A példa verziót amit megváltoztattam itt találjátok:

Webnode példa weboldal

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak 2023. 11. 19., 18:35  |  617

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak

Digitális művészek, illusztrátorok, képregényrajzolók számára itt egy új plugin Kritá-hoz, az egyik legjobb ingyenes digitális rajzoló és festőprogramhoz. Egy új szintre lépett a Krita az AI technológia és a pózszerkesztő eszközök bevonásával. Ez a megoldás nem csak a kreativitást gyorsítja fel, hanem a munkafolyamatokat is megkönnyíti, új lehetőségeket teremtve a digitális festészet világában.


DALL-E képgaléria 1. 2023. 11. 15., 10:19  |  411

DALL-E képgaléria 1.

Napi szinten amikor eszembe jut valami ötlet generálok egy képet a DALL-E képgenerátorral és legtöbb esetben testszik a végeredmény így ezekből töltöttem most fel egy csokorral.


Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás 2023. 11. 13., 19:51  |  699

Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás

Fedezd fel, hogyan használhatod a ChatGPT-t egyedi saját GPT-kel a munkádhoz, tanuláshoz és szórakozáshoz. Az OpenAi bevezette a saját GPT-k készítésének lehetőségét.


DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be 2023. 11. 13., 12:43  |  478

DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be

A mesterséges intelligencia területén történő legújabb fejlesztések közül az egyik legizgalmasabb a DALL·E 3 bevezetése a ChatGPT szolgáltatásba. Ez az innováció lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy egyszerű beszélgetéssel egyedi képeket hozzanak létre. Ez a funkció már elérhető a ChatGPT Plus és Enterprise (fizetős verziók) felhasználók számára.


ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4 2023. 11. 12., 16:53  |  558

ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4

A ChatGPT Plus előfizetéses verzió hozzáférést biztosít számos új funkcióhoz és más felhasználói élményt növelő előnyöket kínál. Például a GPT-4 modellhez, DALL-E képgenerátor, adat analizálás, pluginek és ezek mellett pontosabb válaszok és gyorsabb válaszidőt is kapunk.


ChatGPT ingyenes verzió használata 2023. 11. 11., 19:36  |  1010

ChatGPT ingyenes verzió használata

Fedezd fel a ChatGPT-t, az OpenAI által fejlesztett AI-t, ami kérdésekre válaszol és segít a programozásban, valamint általános tudáskérdésekben.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.