Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban

  • 2023. 01. 24., 18:53
Panoráma képeknél fontos szerepet játszik az utómunka. Elengedhetetlen, hogy módosítsunk a nyers képeken, mert különben nem a megszokott élményt kapjuk vissza.
130
Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.

Panoráma képeknél fontos szerepet játszik az utómunka. Elengedhetetlen, hogy módosítsunk a nyers képeken, mert különben nem a megszokott élményt kapjuk vissza. Ez a 360°-os panoráma szerkesztés második lépése, ha még nem láttad az első lépést előbb azzal kezdj!

 

Ha megtörtént a különálló fotók összeillesztése, és elmentettük a panorámát, jöhet a következő lépés. Nyissuk meg Photoshopban a nyers képet.

Megjelent a kép a programban, akkor módosítani kell a kép (rajzvászon) méretét. Ezt megtehetjük úgy, hogy a felső menüsorban kiválasztjuk a "Kép->Rajzvászon mérete..." fült.

Itt a felugró ablakban kicsit számolni kell, de nem kell nagy tudomány hozzá. A középső téglalapban állítsuk először is át Képpontra a szélességet és magasságot, majd a szélesség értékének felét adjuk meg magasságnak (Én esetemben 20480/2 = 10240). Még egy feladat van még itt, hogy a Szerkesztőpont-nál a középső kis fehét pontot le kell vinni az alsó sorba, hogy a képet felfele bővítse ki. Ez FONTOS!

Megtörtént a kibővítés, ekkor egy fehér sávnak kell megjelennie a kép felett. 

A fehér sávot kell tartalomérzékenyen kitöltni. Ehhez ki kell jelölni a fehér részt, és fontos, hogy csak a fehér terület legyen kijelölve.

Kijelölés után jobb kattintás a kijelölt területbe, és a "Kitöltés..." funkciót kell kiválasztani.

A felugró ablakban nem kell semmin sem változtatni, a lényeg, hogy a Tartalom-nál Tartalomérzékeny szöveg szerepeljen.

Ez eltarthat egy kis ideig, addig ne módosítsunk semmin, és ne kattintsunk a képre. A számítógépben lévő RAM-tól nagyban függ a kitöltési sebesség. Legyünk türelemmel.

Álatlánosságban jól szokott sikerülni egy ilyen kitöltés, de nem minden esetben tökéletes. Ezért néha érdemes beállításokon változtatni, más paramétereket megadni, de ez változó természetesen.

 

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban 2023. 01. 24., 18:53  |  130

Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban

Panoráma képeknél fontos szerepet játszik az utómunka. Elengedhetetlen, hogy módosítsunk a nyers képeken, mert különben nem a megszokott élményt kapjuk vissza.


Videó vagy hangfájl konvertálása gyorsan és ingyenesen 2023. 01. 23., 19:10  |  67

Videó vagy hangfájl konvertálása gyorsan és ingyenesen

Ha videót vagy hangfájlt szeretnék más formátumra konvertálni a CloudConvert nevű weboldal a legjobb választás.


360°-os panoráma kép készítése fotókból 2023. 01. 21., 16:32  |  129

360°-os panoráma kép készítése fotókból

Különálló fényképek összeillesztése egy 360°-os panoráma képpé ezzel a szoftverrel nem lehet egyszerűbb!


A webshop auditálás részei és folyamata 2019. 08. 05., 19:23  |  1220

A webshop auditálás részei és folyamata

Az online felületek működésének elemzése elengedhetetlen minden jól működő vállalkozás számára, különösképpen igaz ez a webshopokra. A webshop auditálás az üzleti tevékenység különböző részeire terjed ki, többek között a keresőoptimalizálásra (SEO), a tartalomra, a weboldal teljesítményre valamint a felhasználói élményre (UX).


Elérhető e weboldala a világ minden táján? 2018. 10. 15., 08:00  |  1300

Elérhető e weboldala a világ minden táján?

Ezen a webhelyen megtudhatjuk hogy milyen sebességgel tölti be a böngésző egyes országokban a weboldalunkat.


Hogyan készítsünk saját weboldalt? 2018. 10. 11., 10:53  |  2245

Hogyan készítsünk saját weboldalt?

Ingyenes, gyors lehetőség ha weboldalt szeretnénk. Egyszerű a használata és sok helyen találunk a neten segítséget hozzá. Én is kipróbáltam, csak ajánlani tudom.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.