Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban

  • 2023. 01. 24., 18:53
Panoráma képeknél fontos szerepet játszik az utómunka. Elengedhetetlen, hogy módosítsunk a nyers képeken, mert különben nem a megszokott élményt kapjuk vissza.
738

Panoráma képeknél fontos szerepet játszik az utómunka. Elengedhetetlen, hogy módosítsunk a nyers képeken, mert különben nem a megszokott élményt kapjuk vissza. Ez a 360°-os panoráma szerkesztés második lépése, ha még nem láttad az első lépést előbb azzal kezdj!

 

Ha megtörtént a különálló fotók összeillesztése, és elmentettük a panorámát, jöhet a következő lépés. Nyissuk meg Photoshopban a nyers képet.

Megjelent a kép a programban, akkor módosítani kell a kép (rajzvászon) méretét. Ezt megtehetjük úgy, hogy a felső menüsorban kiválasztjuk a "Kép->Rajzvászon mérete..." fült.

Itt a felugró ablakban kicsit számolni kell, de nem kell nagy tudomány hozzá. A középső téglalapban állítsuk először is át Képpontra a szélességet és magasságot, majd a szélesség értékének felét adjuk meg magasságnak (Én esetemben 20480/2 = 10240). Még egy feladat van még itt, hogy a Szerkesztőpont-nál a középső kis fehét pontot le kell vinni az alsó sorba, hogy a képet felfele bővítse ki. Ez FONTOS!

Megtörtént a kibővítés, ekkor egy fehér sávnak kell megjelennie a kép felett. 

A fehér sávot kell tartalomérzékenyen kitöltni. Ehhez ki kell jelölni a fehér részt, és fontos, hogy csak a fehér terület legyen kijelölve.

Kijelölés után jobb kattintás a kijelölt területbe, és a "Kitöltés..." funkciót kell kiválasztani.

A felugró ablakban nem kell semmin sem változtatni, a lényeg, hogy a Tartalom-nál Tartalomérzékeny szöveg szerepeljen.

Ez eltarthat egy kis ideig, addig ne módosítsunk semmin, és ne kattintsunk a képre. A számítógépben lévő RAM-tól nagyban függ a kitöltési sebesség. Legyünk türelemmel.

Álatlánosságban jól szokott sikerülni egy ilyen kitöltés, de nem minden esetben tökéletes. Ezért néha érdemes beállításokon változtatni, más paramétereket megadni, de ez változó természetesen.

 

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak 2023. 11. 19., 18:35  |  481

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak

Digitális művészek, illusztrátorok, képregényrajzolók számára itt egy új plugin Kritá-hoz, az egyik legjobb ingyenes digitális rajzoló és festőprogramhoz. Egy új szintre lépett a Krita az AI technológia és a pózszerkesztő eszközök bevonásával. Ez a megoldás nem csak a kreativitást gyorsítja fel, hanem a munkafolyamatokat is megkönnyíti, új lehetőségeket teremtve a digitális festészet világában.


DALL-E képgaléria 1. 2023. 11. 15., 10:19  |  354

DALL-E képgaléria 1.

Napi szinten amikor eszembe jut valami ötlet generálok egy képet a DALL-E képgenerátorral és legtöbb esetben testszik a végeredmény így ezekből töltöttem most fel egy csokorral.


Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás 2023. 11. 13., 19:51  |  519

Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás

Fedezd fel, hogyan használhatod a ChatGPT-t egyedi saját GPT-kel a munkádhoz, tanuláshoz és szórakozáshoz. Az OpenAi bevezette a saját GPT-k készítésének lehetőségét.


DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be 2023. 11. 13., 12:43  |  385

DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be

A mesterséges intelligencia területén történő legújabb fejlesztések közül az egyik legizgalmasabb a DALL·E 3 bevezetése a ChatGPT szolgáltatásba. Ez az innováció lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy egyszerű beszélgetéssel egyedi képeket hozzanak létre. Ez a funkció már elérhető a ChatGPT Plus és Enterprise (fizetős verziók) felhasználók számára.


ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4 2023. 11. 12., 16:53  |  419

ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4

A ChatGPT Plus előfizetéses verzió hozzáférést biztosít számos új funkcióhoz és más felhasználói élményt növelő előnyöket kínál. Például a GPT-4 modellhez, DALL-E képgenerátor, adat analizálás, pluginek és ezek mellett pontosabb válaszok és gyorsabb válaszidőt is kapunk.


ChatGPT ingyenes verzió használata 2023. 11. 11., 19:36  |  762

ChatGPT ingyenes verzió használata

Fedezd fel a ChatGPT-t, az OpenAI által fejlesztett AI-t, ami kérdésekre válaszol és segít a programozásban, valamint általános tudáskérdésekben.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.