Saját kereső beállítások Google Chrome-ban

  • 2017. 10. 28., 07:40
A Google Chromeban személyre szabható, hogy milyen keresőket milyen beállításokkal szeretnénk használni. Például saját weblapunk termék keresőjét is be lehet állítani az URL gyorskeresőhöz vagy akár az index.hu keresőjét.
3436
Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.

A Google Chrome rengeteg beállítással rendelkezik, amiket érdemes néha megnézni és óvatosan átállítani néhány funkciót, hogy számunkra sokkal személyre szabottabb böngészőt kapjunk. Egyik ilyen beállítás a TOVÁBBBI KERESŐK beállítása amivel akár céges weblapok keresőjét is gyorsan el lehet érni.
A beállítások nem ördöngősek érdemes szánni rá pár percet.

A Google Chrome jobboldalt felül lévő 3 pontos ikonjára kattintva és ott a BEÁLLÍTÁSOK menüpontot kell választanunk.

A megjelenő beállítások oldalon baloldalt felül van egy 3 csíkos BEÁLLÍTÁSOK menü itt ki kell választani a KERESŐMOTOR opciót.

Ezután kattintsunk a KERESŐMOTOROK BEÁLLÍTÁSA sorra és akkor lenyílik egy lista amiben a Google Chrome-hoz rendelt keresővel ellátott weblapokat lehet látni.

Ezt a listát a Chrome a régebbi böngészéseinkből megpróbálja beállítani magától. Vagyis ahol egy olyan weblapot talál aminek van saját keresője és annak működése egyszerű (GET paraméteres) URL-es paranccsal használható, akkor ezt be is állítja.

De ami fontosabb, hogy mi magunk is vehetünk fel ilyen típusú oldalakat. Akár egy partnerünk weblapját, aminek keresőjét naponta nagyon sokszor használjuk és ilyenkor fontos a gyors elérés.

Az alábbi panelen látható, pl. a index.hu saját keresőjét hogyan lehet beállítani amivel utána már gyorsan tudunk keresni a Google Chrome URL mezőjébe beírva az indexes cikkekben. Ezt a funkciót a „Keresés minél gyorsabb elindítása Google Chrome-ban” cikkemben részletesebben is leírom.

Ami fontos, hogy a weblapról kimásolt URL-nél ahol a kulcsszónak kell lennie, oda kell beírni egy %s jelet és ide fogja a Chrome a kulcsszót behelyettesíteni.

 

 

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A webshop auditálás részei és folyamata 2019. 08. 05., 19:23  |  1078

A webshop auditálás részei és folyamata

Az online felületek működésének elemzése elengedhetetlen minden jól működő vállalkozás számára, különösképpen igaz ez a webshopokra. A webshop auditálás az üzleti tevékenység különböző részeire terjed ki, többek között a keresőoptimalizálásra (SEO), a tartalomra, a weboldal teljesítményre valamint a felhasználói élményre (UX).


Elérhető e weboldala a világ minden táján? 2018. 10. 15., 08:00  |  1194

Elérhető e weboldala a világ minden táján?

Ezen a webhelyen megtudhatjuk hogy milyen sebességgel tölti be a böngésző egyes országokban a weboldalunkat.


Hogyan készítsünk saját weboldalt? 2018. 10. 11., 10:53  |  2075

Hogyan készítsünk saját weboldalt?

Ingyenes, gyors lehetőség ha weboldalt szeretnénk. Egyszerű a használata és sok helyen találunk a neten segítséget hozzá. Én is kipróbáltam, csak ajánlani tudom.


Online ingyenes képszerkesztő programok 2018. 07. 12., 10:00  |  21887

Online ingyenes képszerkesztő programok

Ha nem szeretnénk telepíteni képszerkesztő programot a gépünkre, vagy fizetős alkalmazásokat megvenni, de van pár képünk amit kicsit szeretnénk feljavítani, átszerkeszteni, tudok ajánlani pár jó online képszerkesztő programot.


Hol találhatsz ingyenes, jó minőségű képeket? 2018. 06. 07., 10:49  |  2139

Hol találhatsz ingyenes, jó minőségű képeket?

Munkám során többször előfordult, hogy keresnem kellett a neten, hogy hol találok jó minőségű szép képeket amiket weboldalhoz is fehasználhatok, hírhez, cikkhez, bloghoz vagy slideshowba.


Hogyan egészítsünk ki egy videót képekkel? 2018. 06. 05., 09:40  |  2393

Hogyan egészítsünk ki egy videót képekkel?

A napokban keresgéltem éppen olyan videó szerkesztőt ami ingyenes és meg is tudom csinálni rajta, hogy egy videóhoz tegyek hozzá még képeket.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.