Az online jelenlét marketingje

  • 2018. 01. 11., 16:43
A vállalkozásunk megtalálható mostanra az online térben, ezért elkezdhetünk marketingelni. Több mód is van erre hogyan tehetjük ezt meg: Keresőkkel Más oldalakról Közösségi médiából E-mailben.
3005

Az online jelenlét marketingje

A vállalkozásunk megtalálható mostanra az online térben, ezért elkezdhetünk marketingelni.

Több mód is van erre hogyan tehetjük ezt meg:

  • Keresőkkel
  • Más oldalakról
  • Közösségi médiából
  • E-mailben.

Az online hirdetések során a fizetett keresések, a közösségi oldalak és az e-mailek jelentősége nagy, alkalmazzuk őket bátran! Fizetett kereséssel a fő termékeinket és a kiemelt eseményeket (Pl. karácsony, húsvét) hirdessük.
Egy dolgot szem elött kell tartani, hogy ezek a reklámok csak rövid távra jók, mivel ha elzárjuk a pénzcsapot, abban a pillanatban a reklámok is leállnak, ellenben a keresőkben való jó helyezéssel ami hosszútávon hozza a látogatókat és már nem is kell fizetni érte.

De mi is ez a fizetett keresés?
A fizetett keresés (PPC, Pay Per Click) teszi lehetővé a hirdető számára hogy listázásra kerüljön a keresők oldalán bizonyos kulcsszavakra. Ezeket portáloktól és kereső hálózatoktól lehet vásárolni. A kulcsszavakhoz kattintási összeg tartozik, két nagy hálózatot említenék itt meg a Google Adwords-ot és a Bing ADS.A közösségi hirdetéseket és az e-mailes kampányokat együttesen alkalmazzuk, hogy az ügyfeleket elérjük vele és ösztönözzük őket hogy a közösségi oldalakon hagyjanak visszajelzést.

Hogy gondolkodik az ügyfél?
Beír valamit a keresőbe egy szót amit épp keres vagy akár egy mondatot... és Ő pontosan arra kíváncsi amit oda beírt, ha mi releváns termékeket vagy szolgáltatásokat hirdetünk, akkor a kereső megjeleníti (a találati lista kiemelt helyein) a mi hirdetésünket ennek az ügyfélnek.

A keresési találati listában való jó helyezés elérésének két fő módja létezik az egyik a keresőoptimalizálás a másik a keresőmarketing.

Keresőoptimalizálás
Az oldalunkat a megfelelő emberek figyelmébe ajánljuk, pont akkor amikor Ő termékeket vagy szolgáltatásokat keres. Ennek sok módja van később visszatérünk rá, egyenlőre annyit kell tudni, hogy milyen szavakra keresnek az emberek amik a legrelevánsabbak a vállalkozásunk számára.

Keresőmarketing
Fizetnünk kell azért, hogy megjelenjen a hirdetésünk a megfelelő kulcsszavak használatakor. A legtöbb kereső aukciós rendszert alkalmaz, ahol versengenek a vállalkozások a jobb helyekért. Bárhol és bármilyen formában megjelenhet a hirdetés, tartalmazhat képet, szöveget és interakcióba léphetünk vele.

Beállíthatjuk, hogy milyen típusú emberek lássák a hirdetést és milyen oldalakon jelenjen meg. A közösségi hálózatokon ( Facebook, a Twitter vagy a Google+ ) is van lehetőségünk hirdetéseket létrehozni. Ezzel is a vállalkozásunkra vonhatjuk a figyelmet ugyanakkor tarhatjuk az ügyfelekkel a kapcsolatot.

Végül az e-mail marketing
Ösztönözze a látogatóit a feliratkozásra vagy a vállalkozásról érkező e-mailek fogadására. Küldhet kupont, népszerűsíthet eseményt, akciót. Ha tudjuk, hogy találjuk meg online az embereket és ők hogyan találhatnak meg minket nagy jövő áll a vállalkozásunk előtt. Minél többféle digitális marketinget alkalmazunk, annál több az esélyünk a potenciális ügyfelek eléréséhez.

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak 2023. 11. 19., 18:35  |  481

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak

Digitális művészek, illusztrátorok, képregényrajzolók számára itt egy új plugin Kritá-hoz, az egyik legjobb ingyenes digitális rajzoló és festőprogramhoz. Egy új szintre lépett a Krita az AI technológia és a pózszerkesztő eszközök bevonásával. Ez a megoldás nem csak a kreativitást gyorsítja fel, hanem a munkafolyamatokat is megkönnyíti, új lehetőségeket teremtve a digitális festészet világában.


DALL-E képgaléria 1. 2023. 11. 15., 10:19  |  354

DALL-E képgaléria 1.

Napi szinten amikor eszembe jut valami ötlet generálok egy képet a DALL-E képgenerátorral és legtöbb esetben testszik a végeredmény így ezekből töltöttem most fel egy csokorral.


Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás 2023. 11. 13., 19:51  |  519

Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás

Fedezd fel, hogyan használhatod a ChatGPT-t egyedi saját GPT-kel a munkádhoz, tanuláshoz és szórakozáshoz. Az OpenAi bevezette a saját GPT-k készítésének lehetőségét.


DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be 2023. 11. 13., 12:43  |  385

DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be

A mesterséges intelligencia területén történő legújabb fejlesztések közül az egyik legizgalmasabb a DALL·E 3 bevezetése a ChatGPT szolgáltatásba. Ez az innováció lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy egyszerű beszélgetéssel egyedi képeket hozzanak létre. Ez a funkció már elérhető a ChatGPT Plus és Enterprise (fizetős verziók) felhasználók számára.


ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4 2023. 11. 12., 16:53  |  419

ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4

A ChatGPT Plus előfizetéses verzió hozzáférést biztosít számos új funkcióhoz és más felhasználói élményt növelő előnyöket kínál. Például a GPT-4 modellhez, DALL-E képgenerátor, adat analizálás, pluginek és ezek mellett pontosabb válaszok és gyorsabb válaszidőt is kapunk.


ChatGPT ingyenes verzió használata 2023. 11. 11., 19:36  |  762

ChatGPT ingyenes verzió használata

Fedezd fel a ChatGPT-t, az OpenAI által fejlesztett AI-t, ami kérdésekre válaszol és segít a programozásban, valamint általános tudáskérdésekben.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.