A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak

  • 2023. 11. 19., 18:35
Digitális művészek, illusztrátorok, képregényrajzolók számára itt egy új plugin Kritá-hoz, az egyik legjobb ingyenes digitális rajzoló és festőprogramhoz. Egy új szintre lépett a Krita az AI technológia és a pózszerkesztő eszközök bevonásával. Ez a megoldás nem csak a kreativitást gyorsítja fel, hanem a munkafolyamatokat is megkönnyíti, új lehetőségeket teremtve a digitális festészet világában.
616

Krita: Több mint egy rajzprogram

A Krita már eddig is híres volt rugalmasságáról és felhasználóbarát felületéről. Támogatja a rétegeket, vektoros alakzatokat, és bőséges ecset- és szűrőválasztékot kínál, ami különösen előnyös a digitális festészet és képi alkotások terén.

Krita program: https://krita.org/en/download/krita-desktop

Krita AI diffusion plugin: https://github.com/Acly/krita-ai-diffusion

Generatív AI: Új horizont a digitális művészetben

A legújabb frissítésben bevezetett Generative AI kiegészítő az MI képességeit hozza a digitális festési folyamatba. Képzeljétek el, hogy választotok egy területet a vásznon, nyomtok egy gombot, és hoppá, a program generál nektek hozzáillő új tartalmat, ami tökéletesen illeszkedik a művetekbe. Nincs szükség további módosításra – a mesterséges intelligencia gondoskodik arról, hogy minden új elem simán beleolvadjon a meglévő képbe.

Pózszerkesztő: pontos mozgások a vásznon

A pózszerkesztő eszköz pedig különösen hasznos lehet azoknak, akik dinamikus karakterpózokat szeretnének megalkotni. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy közvetlenül a Kritában hozzatok létre, szerkesszetek és módosítsatok csontvázak (és az azokra épített alakok) pózáit. Ez a precíz vezérlés kiválóan alkalmazható a karakterek mozgásának élethű ábrázolásában.

Az új Krita Generatív AI és Pózszerkesztő funkciói igazi áttörést jelentenek a digitális művészet terén. Az AI segítségével könnyedén teremthetünk új tartalmakat, míg a pózszerkesztővel precízen irányíthatjuk a karaktereinket. Ez a fejlődés nemcsak a művészi kreativitásunkat szabadítja fel, hanem az alkotói folyamatokat is megkönnyíti. Lépjünk hát be együtt a digitális művészet új korszakába, ahol a technológia a képzeletünk szolgálatába áll!

Pintér Zsolt YouTUbe csatornáján egy nagyon jó videó van a telepítésről és használatról is:
"Valós idejű generatív AI eszköz! A Krita használatával olyan mintha kreatív szupererőnk lenne"

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak 2023. 11. 19., 18:35  |  616

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak

Digitális művészek, illusztrátorok, képregényrajzolók számára itt egy új plugin Kritá-hoz, az egyik legjobb ingyenes digitális rajzoló és festőprogramhoz. Egy új szintre lépett a Krita az AI technológia és a pózszerkesztő eszközök bevonásával. Ez a megoldás nem csak a kreativitást gyorsítja fel, hanem a munkafolyamatokat is megkönnyíti, új lehetőségeket teremtve a digitális festészet világában.


DALL-E képgaléria 1. 2023. 11. 15., 10:19  |  411

DALL-E képgaléria 1.

Napi szinten amikor eszembe jut valami ötlet generálok egy képet a DALL-E képgenerátorral és legtöbb esetben testszik a végeredmény így ezekből töltöttem most fel egy csokorral.


Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás 2023. 11. 13., 19:51  |  699

Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás

Fedezd fel, hogyan használhatod a ChatGPT-t egyedi saját GPT-kel a munkádhoz, tanuláshoz és szórakozáshoz. Az OpenAi bevezette a saját GPT-k készítésének lehetőségét.


DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be 2023. 11. 13., 12:43  |  478

DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be

A mesterséges intelligencia területén történő legújabb fejlesztések közül az egyik legizgalmasabb a DALL·E 3 bevezetése a ChatGPT szolgáltatásba. Ez az innováció lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy egyszerű beszélgetéssel egyedi képeket hozzanak létre. Ez a funkció már elérhető a ChatGPT Plus és Enterprise (fizetős verziók) felhasználók számára.


ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4 2023. 11. 12., 16:53  |  558

ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4

A ChatGPT Plus előfizetéses verzió hozzáférést biztosít számos új funkcióhoz és más felhasználói élményt növelő előnyöket kínál. Például a GPT-4 modellhez, DALL-E képgenerátor, adat analizálás, pluginek és ezek mellett pontosabb válaszok és gyorsabb válaszidőt is kapunk.


ChatGPT ingyenes verzió használata 2023. 11. 11., 19:36  |  1010

ChatGPT ingyenes verzió használata

Fedezd fel a ChatGPT-t, az OpenAI által fejlesztett AI-t, ami kérdésekre válaszol és segít a programozásban, valamint általános tudáskérdésekben.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.