Google fordító bővítmény a Chrome böngészőhöz

  • 2017. 01. 20., 04:13
A Google gondolt azokra, akik sokat használják a Google fordítót és készített nekik egy gyors Chrome kiegészítőt, amivel közvetlen az idege nyelvű weblapokról lehet elérni a fordító szolgáltatásait.
92475

Az én szakmában és érdeklődési körömben a legtöbb információt angol nyelven lehet megtalálni. De gondolom, nagyon sokan vagyunk így ezzel. Sajnos mivel az angol tudásom minimális, így nagyon rá vagyok szorulva egy jó szótárazó és fordító eszközre. A Google fordítója bár nem tökéletes, de nagyon megkönnyíti a napi munkámat és a hobbimat is. Főleg mióta elkezdtem használni a Google Chrome böngészőhöz kiadott Extension-ját.

Innen lehet telepíteni: Google Translate bővítmény

Ez egy olyan kiegészítő, ami teljesen beépül a böngészőbe és mintha a rendszer része lenne. Nem sok funkciót ad, viszont azok nagyon passzolnak ahhoz, amit el kell végezni velük, gyors egyértelmű lehetőségeket ad a kezünkbe.

Hogyan lehet használni a Google Fordítót?

1. Google fordító funkció: szavak és rövid szöveg fordítása

Ha kijelölünk egy szót vagy egy mondatot, akkor megjelenik egy ikon amire kattintva az adott kifejezést autómatikus nyelvfelismeréssel azonnal ott helyben lefordítja nekünk. El sem kell hagyni az oldalt, nem kell átlépni a fordító weblapjára. Ez a funkció sajnos csak szavak vagy kisebb szövegrészek bekezdések fordítására való. Kb. 250 karakterig helyben a weblapon lehet vele fordítani.

2. Google fordító funkció: hosszabb szöveg fordítása

Amennyiben hosszabb szöveget szeretnénk lefordítani, akkor azt kell tennünk, hogy a kijelölt szövegen nyomjunk egy jobb egérgombot és az ott megjelenő gyorsmenüben válasszuk a Google Fordító lehetőséget. Ekkor a szöveget átküldi a fordító weblapjára és ott lehet elolvasni a végeredményt. Ez a megoldás nagyon jól használható, viszont egy hibája van, mégpedig ha valamilyen listát rakunk bele, akkor azt sajnos egybe rakja egy hosszabb szövegként, vagyis összefolyik az egész. Ilyenkor én inkább kimásolom a listát manuálisan a vágólapra és onnan bemásolom a Google Fordító weblapjára.

3. Google fordító funkció: Beírt szavak fordítása

Beírt szavakat is helyben le tudja fordítani a Chrome bővítmény. Az eszköztáron elhelyezett ikonra kell kattintani és ott beírva a szót, majd fordítás gombra kattintva már vissza is kapjuk a lefordított információt.

4. Google fordító funkció: teljes weblap fordítása

Ezt a lehetőséget szintén az eszközsáv ikonra kattintva tudjuk előhozni. Az OLDAL LEFORDÍTÁSA gombra kattintva az éppen látható weblapot fogja lefordítani. Ez ugyanaz a funkció, mint amikor a Google translate weblapon írjuk be a fordítani való weblap linkjét.

A Google fordító beállításai

Ha már fel van telepítve a plugin, akkor a beállítás oldalán lehet megadni, hogy miként működjön a kijelölés után. Az eszköztáron lévő fordító ikonján jobb egérgomb és ott beállítások lehetőséget kell kiválasztani. Nem sok opciónk van, de mivel a rendszer nagyon egyszerű és csak azt csinálja, amit kell, így nem is kell sok variációs lehetőség.

Majd egy ilyen panelnek kell megjelennie

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak 2023. 11. 19., 18:35  |  426

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak

Digitális művészek, illusztrátorok, képregényrajzolók számára itt egy új plugin Kritá-hoz, az egyik legjobb ingyenes digitális rajzoló és festőprogramhoz. Egy új szintre lépett a Krita az AI technológia és a pózszerkesztő eszközök bevonásával. Ez a megoldás nem csak a kreativitást gyorsítja fel, hanem a munkafolyamatokat is megkönnyíti, új lehetőségeket teremtve a digitális festészet világában.


DALL-E képgaléria 1. 2023. 11. 15., 10:19  |  334

DALL-E képgaléria 1.

Napi szinten amikor eszembe jut valami ötlet generálok egy képet a DALL-E képgenerátorral és legtöbb esetben testszik a végeredmény így ezekből töltöttem most fel egy csokorral.


Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás 2023. 11. 13., 19:51  |  456

Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás

Fedezd fel, hogyan használhatod a ChatGPT-t egyedi saját GPT-kel a munkádhoz, tanuláshoz és szórakozáshoz. Az OpenAi bevezette a saját GPT-k készítésének lehetőségét.


DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be 2023. 11. 13., 12:43  |  347

DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be

A mesterséges intelligencia területén történő legújabb fejlesztések közül az egyik legizgalmasabb a DALL·E 3 bevezetése a ChatGPT szolgáltatásba. Ez az innováció lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy egyszerű beszélgetéssel egyedi képeket hozzanak létre. Ez a funkció már elérhető a ChatGPT Plus és Enterprise (fizetős verziók) felhasználók számára.


ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4 2023. 11. 12., 16:53  |  357

ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4

A ChatGPT Plus előfizetéses verzió hozzáférést biztosít számos új funkcióhoz és más felhasználói élményt növelő előnyöket kínál. Például a GPT-4 modellhez, DALL-E képgenerátor, adat analizálás, pluginek és ezek mellett pontosabb válaszok és gyorsabb válaszidőt is kapunk.


ChatGPT ingyenes verzió használata 2023. 11. 11., 19:36  |  655

ChatGPT ingyenes verzió használata

Fedezd fel a ChatGPT-t, az OpenAI által fejlesztett AI-t, ami kérdésekre válaszol és segít a programozásban, valamint általános tudáskérdésekben.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.