Google fordító bővítmény a Chrome böngészőhöz

  • 2017. 01. 20., 04:13
A Google gondolt azokra, akik sokat használják a Google fordítót és készített nekik egy gyors Chrome kiegészítőt, amivel közvetlen az idege nyelvű weblapokról lehet elérni a fordító szolgáltatásait.
89279
Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.

Az én szakmában és érdeklődési körömben a legtöbb információt angol nyelven lehet megtalálni. De gondolom, nagyon sokan vagyunk így ezzel. Sajnos mivel az angol tudásom minimális, így nagyon rá vagyok szorulva egy jó szótárazó és fordító eszközre. A Google fordítója bár nem tökéletes, de nagyon megkönnyíti a napi munkámat és a hobbimat is. Főleg mióta elkezdtem használni a Google Chrome böngészőhöz kiadott Extension-ját.

Innen lehet telepíteni: Google Translate bővítmény

Ez egy olyan kiegészítő, ami teljesen beépül a böngészőbe és mintha a rendszer része lenne. Nem sok funkciót ad, viszont azok nagyon passzolnak ahhoz, amit el kell végezni velük, gyors egyértelmű lehetőségeket ad a kezünkbe.

Hogyan lehet használni a Google Fordítót?

1. Google fordító funkció: szavak és rövid szöveg fordítása

Ha kijelölünk egy szót vagy egy mondatot, akkor megjelenik egy ikon amire kattintva az adott kifejezést autómatikus nyelvfelismeréssel azonnal ott helyben lefordítja nekünk. El sem kell hagyni az oldalt, nem kell átlépni a fordító weblapjára. Ez a funkció sajnos csak szavak vagy kisebb szövegrészek bekezdések fordítására való. Kb. 250 karakterig helyben a weblapon lehet vele fordítani.

2. Google fordító funkció: hosszabb szöveg fordítása

Amennyiben hosszabb szöveget szeretnénk lefordítani, akkor azt kell tennünk, hogy a kijelölt szövegen nyomjunk egy jobb egérgombot és az ott megjelenő gyorsmenüben válasszuk a Google Fordító lehetőséget. Ekkor a szöveget átküldi a fordító weblapjára és ott lehet elolvasni a végeredményt. Ez a megoldás nagyon jól használható, viszont egy hibája van, mégpedig ha valamilyen listát rakunk bele, akkor azt sajnos egybe rakja egy hosszabb szövegként, vagyis összefolyik az egész. Ilyenkor én inkább kimásolom a listát manuálisan a vágólapra és onnan bemásolom a Google Fordító weblapjára.

3. Google fordító funkció: Beírt szavak fordítása

Beírt szavakat is helyben le tudja fordítani a Chrome bővítmény. Az eszköztáron elhelyezett ikonra kell kattintani és ott beírva a szót, majd fordítás gombra kattintva már vissza is kapjuk a lefordított információt.

4. Google fordító funkció: teljes weblap fordítása

Ezt a lehetőséget szintén az eszközsáv ikonra kattintva tudjuk előhozni. Az OLDAL LEFORDÍTÁSA gombra kattintva az éppen látható weblapot fogja lefordítani. Ez ugyanaz a funkció, mint amikor a Google translate weblapon írjuk be a fordítani való weblap linkjét.

A Google fordító beállításai

Ha már fel van telepítve a plugin, akkor a beállítás oldalán lehet megadni, hogy miként működjön a kijelölés után. Az eszköztáron lévő fordító ikonján jobb egérgomb és ott beállítások lehetőséget kell kiválasztani. Nem sok opciónk van, de mivel a rendszer nagyon egyszerű és csak azt csinálja, amit kell, így nem is kell sok variációs lehetőség.

Majd egy ilyen panelnek kell megjelennie

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban 2023. 01. 24., 18:53  |  131

Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban

Panoráma képeknél fontos szerepet játszik az utómunka. Elengedhetetlen, hogy módosítsunk a nyers képeken, mert különben nem a megszokott élményt kapjuk vissza.


Videó vagy hangfájl konvertálása gyorsan és ingyenesen 2023. 01. 23., 19:10  |  68

Videó vagy hangfájl konvertálása gyorsan és ingyenesen

Ha videót vagy hangfájlt szeretnék más formátumra konvertálni a CloudConvert nevű weboldal a legjobb választás.


360°-os panoráma kép készítése fotókból 2023. 01. 21., 16:32  |  129

360°-os panoráma kép készítése fotókból

Különálló fényképek összeillesztése egy 360°-os panoráma képpé ezzel a szoftverrel nem lehet egyszerűbb!


A webshop auditálás részei és folyamata 2019. 08. 05., 19:23  |  1220

A webshop auditálás részei és folyamata

Az online felületek működésének elemzése elengedhetetlen minden jól működő vállalkozás számára, különösképpen igaz ez a webshopokra. A webshop auditálás az üzleti tevékenység különböző részeire terjed ki, többek között a keresőoptimalizálásra (SEO), a tartalomra, a weboldal teljesítményre valamint a felhasználói élményre (UX).


Elérhető e weboldala a világ minden táján? 2018. 10. 15., 08:00  |  1301

Elérhető e weboldala a világ minden táján?

Ezen a webhelyen megtudhatjuk hogy milyen sebességgel tölti be a böngésző egyes országokban a weboldalunkat.


Hogyan készítsünk saját weboldalt? 2018. 10. 11., 10:53  |  2245

Hogyan készítsünk saját weboldalt?

Ingyenes, gyors lehetőség ha weboldalt szeretnénk. Egyszerű a használata és sok helyen találunk a neten segítséget hozzá. Én is kipróbáltam, csak ajánlani tudom.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.