Google fordító további lehetőségei

  • 2017. 01. 10., 11:56
A Google fordító folyamatosan fejlődik és egyre jobb minőségű fordításokat tesz lehetővé. De fejlődik maga a program is, új eszközök jelennek meg, amivel a bevitel vagy a végeredmény is feldolgozható.
6097
Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.

A Google fordító eszközének weblapja: translate.google.com

A Jobboldalon a van egy sötét körben lévő csillag, ami csak akkor jelenik meg, ha be vagyunk jelentkezve a Google fiókunkkal, vagy a Gmailos címünkkel. Erre az ikonra kattintva megjelenik egy oldalsáv és ide lehet elhelyezni olyan fordításokat, amikre esetleg többször lenne szükségünk. Külön tudunk menteni minden nyelvi kombinációra (angol->magyar vagy magyar->német, stb.) és ezeket külön listázni. Valamint el is lehet menteni ezeket a listákat a Google dokumentumokba, hogy onnan egy saját szógyakorló listát készíthessünk.

A szövegbeíró és lefordított tartalom paneleken alul van pár hasznos gomb.

Google fordító diktálás és felolvasás

A mikrofon ikon segítségével tudunk diktálni a fordítónak, amit azonnal le is fordít. Első használatkor fel fog ugrani az ablak, és engedélyt kér a böngésző, hogy a translate.google.com weblap használhassa a számítógép mikrofonját. Ha ezt engedélyezzük, akkor már indulhat is a diktálás. Egy jól beállított mikrofonnal egészen jól teljesít a rendszer. Nem feltétlen a közvetlen szavakat érti meg jól, hanem a hatalmas szótárában az esetlegesen hibásan értelmezett szövegeket elég jó arányban kijavítja arra, amire valószínűleg kellene. A megfelelő hangon történő beszéd esetén akár 90-95%-ban is jól fogja visszaadni a diktált szöveget egy digitális szöveg formájában.
Egy tipp ide: ha van olyan papíron lévő szövegünk, amit be kellene gépelni, akkor ez a módszer használható arra, hogy felolvassuk neki és a végeredményt átmásoljuk a nekünk tetsző szöveges dokumentumba és ott véglegesítjük, javítjuk az esetleges hibákat.

- A beírt és a lefordított szöveget ki is mondathatjuk a programmal a hangszóró ikonra kattintva. Mindkét beállított nyelven egy digitális női hang fogja kimondani a szövegeket, viszonylag élvezhető formában.
Egy tipp ide: Amennyiben van egy maximum 5000 karakteres szövegünk, amit szeretnénk magyarul felolvastatni, mert közben valami mást dolgozunk, akkor ezt itt a panelbe beírva felolvastatható.

Google fordító kézírás és digitális billentyűzet

Van egy billentyűzet ikon is, amire kattintva vagy egy virtuális billentyű jelenik meg és azon keresztül tudunk gépelni, vagy egy szabad kéz írást lehetővé panel jelenik meg, ahol az egérrel tudunk írni. Ez inkább csak érdekes, mert egérrel nagyon lassan lehet írni, viszont meglepően jól ismeri fel a karaktereket és szövegeket.

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A webshop auditálás részei és folyamata 2019. 08. 05., 19:23  |  1078

A webshop auditálás részei és folyamata

Az online felületek működésének elemzése elengedhetetlen minden jól működő vállalkozás számára, különösképpen igaz ez a webshopokra. A webshop auditálás az üzleti tevékenység különböző részeire terjed ki, többek között a keresőoptimalizálásra (SEO), a tartalomra, a weboldal teljesítményre valamint a felhasználói élményre (UX).


Elérhető e weboldala a világ minden táján? 2018. 10. 15., 08:00  |  1196

Elérhető e weboldala a világ minden táján?

Ezen a webhelyen megtudhatjuk hogy milyen sebességgel tölti be a böngésző egyes országokban a weboldalunkat.


Hogyan készítsünk saját weboldalt? 2018. 10. 11., 10:53  |  2076

Hogyan készítsünk saját weboldalt?

Ingyenes, gyors lehetőség ha weboldalt szeretnénk. Egyszerű a használata és sok helyen találunk a neten segítséget hozzá. Én is kipróbáltam, csak ajánlani tudom.


Online ingyenes képszerkesztő programok 2018. 07. 12., 10:00  |  21887

Online ingyenes képszerkesztő programok

Ha nem szeretnénk telepíteni képszerkesztő programot a gépünkre, vagy fizetős alkalmazásokat megvenni, de van pár képünk amit kicsit szeretnénk feljavítani, átszerkeszteni, tudok ajánlani pár jó online képszerkesztő programot.


Hol találhatsz ingyenes, jó minőségű képeket? 2018. 06. 07., 10:49  |  2140

Hol találhatsz ingyenes, jó minőségű képeket?

Munkám során többször előfordult, hogy keresnem kellett a neten, hogy hol találok jó minőségű szép képeket amiket weboldalhoz is fehasználhatok, hírhez, cikkhez, bloghoz vagy slideshowba.


Hogyan egészítsünk ki egy videót képekkel? 2018. 06. 05., 09:40  |  2394

Hogyan egészítsünk ki egy videót képekkel?

A napokban keresgéltem éppen olyan videó szerkesztőt ami ingyenes és meg is tudom csinálni rajta, hogy egy videóhoz tegyek hozzá még képeket.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.