Google fordító további lehetőségei

  • 2017. 01. 10., 11:56
A Google fordító folyamatosan fejlődik és egyre jobb minőségű fordításokat tesz lehetővé. De fejlődik maga a program is, új eszközök jelennek meg, amivel a bevitel vagy a végeredmény is feldolgozható.
6557

A Google fordító eszközének weblapja: translate.google.com

A Jobboldalon a van egy sötét körben lévő csillag, ami csak akkor jelenik meg, ha be vagyunk jelentkezve a Google fiókunkkal, vagy a Gmailos címünkkel. Erre az ikonra kattintva megjelenik egy oldalsáv és ide lehet elhelyezni olyan fordításokat, amikre esetleg többször lenne szükségünk. Külön tudunk menteni minden nyelvi kombinációra (angol->magyar vagy magyar->német, stb.) és ezeket külön listázni. Valamint el is lehet menteni ezeket a listákat a Google dokumentumokba, hogy onnan egy saját szógyakorló listát készíthessünk.

A szövegbeíró és lefordított tartalom paneleken alul van pár hasznos gomb.

Google fordító diktálás és felolvasás

A mikrofon ikon segítségével tudunk diktálni a fordítónak, amit azonnal le is fordít. Első használatkor fel fog ugrani az ablak, és engedélyt kér a böngésző, hogy a translate.google.com weblap használhassa a számítógép mikrofonját. Ha ezt engedélyezzük, akkor már indulhat is a diktálás. Egy jól beállított mikrofonnal egészen jól teljesít a rendszer. Nem feltétlen a közvetlen szavakat érti meg jól, hanem a hatalmas szótárában az esetlegesen hibásan értelmezett szövegeket elég jó arányban kijavítja arra, amire valószínűleg kellene. A megfelelő hangon történő beszéd esetén akár 90-95%-ban is jól fogja visszaadni a diktált szöveget egy digitális szöveg formájában.
Egy tipp ide: ha van olyan papíron lévő szövegünk, amit be kellene gépelni, akkor ez a módszer használható arra, hogy felolvassuk neki és a végeredményt átmásoljuk a nekünk tetsző szöveges dokumentumba és ott véglegesítjük, javítjuk az esetleges hibákat.

- A beírt és a lefordított szöveget ki is mondathatjuk a programmal a hangszóró ikonra kattintva. Mindkét beállított nyelven egy digitális női hang fogja kimondani a szövegeket, viszonylag élvezhető formában.
Egy tipp ide: Amennyiben van egy maximum 5000 karakteres szövegünk, amit szeretnénk magyarul felolvastatni, mert közben valami mást dolgozunk, akkor ezt itt a panelbe beírva felolvastatható.

Google fordító kézírás és digitális billentyűzet

Van egy billentyűzet ikon is, amire kattintva vagy egy virtuális billentyű jelenik meg és azon keresztül tudunk gépelni, vagy egy szabad kéz írást lehetővé panel jelenik meg, ahol az egérrel tudunk írni. Ez inkább csak érdekes, mert egérrel nagyon lassan lehet írni, viszont meglepően jól ismeri fel a karaktereket és szövegeket.

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak 2023. 11. 19., 18:35  |  481

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak

Digitális művészek, illusztrátorok, képregényrajzolók számára itt egy új plugin Kritá-hoz, az egyik legjobb ingyenes digitális rajzoló és festőprogramhoz. Egy új szintre lépett a Krita az AI technológia és a pózszerkesztő eszközök bevonásával. Ez a megoldás nem csak a kreativitást gyorsítja fel, hanem a munkafolyamatokat is megkönnyíti, új lehetőségeket teremtve a digitális festészet világában.


DALL-E képgaléria 1. 2023. 11. 15., 10:19  |  354

DALL-E képgaléria 1.

Napi szinten amikor eszembe jut valami ötlet generálok egy képet a DALL-E képgenerátorral és legtöbb esetben testszik a végeredmény így ezekből töltöttem most fel egy csokorral.


Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás 2023. 11. 13., 19:51  |  519

Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás

Fedezd fel, hogyan használhatod a ChatGPT-t egyedi saját GPT-kel a munkádhoz, tanuláshoz és szórakozáshoz. Az OpenAi bevezette a saját GPT-k készítésének lehetőségét.


DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be 2023. 11. 13., 12:43  |  385

DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be

A mesterséges intelligencia területén történő legújabb fejlesztések közül az egyik legizgalmasabb a DALL·E 3 bevezetése a ChatGPT szolgáltatásba. Ez az innováció lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy egyszerű beszélgetéssel egyedi képeket hozzanak létre. Ez a funkció már elérhető a ChatGPT Plus és Enterprise (fizetős verziók) felhasználók számára.


ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4 2023. 11. 12., 16:53  |  419

ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4

A ChatGPT Plus előfizetéses verzió hozzáférést biztosít számos új funkcióhoz és más felhasználói élményt növelő előnyöket kínál. Például a GPT-4 modellhez, DALL-E képgenerátor, adat analizálás, pluginek és ezek mellett pontosabb válaszok és gyorsabb válaszidőt is kapunk.


ChatGPT ingyenes verzió használata 2023. 11. 11., 19:36  |  763

ChatGPT ingyenes verzió használata

Fedezd fel a ChatGPT-t, az OpenAI által fejlesztett AI-t, ami kérdésekre válaszol és segít a programozásban, valamint általános tudáskérdésekben.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.