Weboldalunk és az üzleti célok

  • 2018. 05. 29., 10:49
Talán egyértelműnek tűnik, de fontos kiemelni, hogy a webhelyünknek meg kell felelnie nemcsak az üzleti igényeknek, hanem a látogatók igényeinek is.
1953

Vajon hogyan lehet gondolkodni az ügyfelek fejével és ennek megfelelően tervezni meg a webhelyet miközben a saját célunkat is a szemünk előtt tartjuk?

Tehát, elhatározzuk, hogy készíttetünk vagy készítünk egy webhelyet. Fontos, hogy tartsuk szemünk előtt a céljainkat és gondoljuk át mi lenne az amit a látogatóink keresnének. A siker titka az, ha ez összhangba kerül, vagyis, amit a vásárlóinktól várunk, ők is azt várják a webhelyünktől.

Gondoljunk csak arra, mi az amit mi is látogatóként keresünk egy céges weboldalon?
Ha visszaemlékezünk arra, mikor utoljára egy weboldalt néztünk és kerestünk egy telefonszámot rajta, hogy tájékoztatást kérjünk.
Könnyen megtaláltuk a telefonszámot?
Nagyon fontos, hogy a webhelyünkön jól látható helyen jelenjen meg a telefonszámunk, a webhely minden oldalán, esetleg kiemelve. Érdemes valami kapcsolatfelvételre ösztönző szöveget megjelenítettni a főoldalon és arról gondoskodni, hogy könnyen megtalálható legyen a kapcsolattartási adatokat tartalmazó oldalunk.

Nagyon jó ötlet, ha a mobilról internetező látogatók egy kattintással fel is tudnak minket hívni. Célszerű a webhelyünkön egy térképet elhelyezni a megközelítésre vontakozó egyéb információk mellett. 

Vajon mit kereshetnek még a weboldalunkon az ügyfelek?
Akciókat, árakat, tanúsítványokat, amik igazolnak, hogy jogosultak vagyunk az adott tevékenység végzésére.
Amennyiben gondoskodunk róla, hogy a dolgok könnyen hozzáférhetők, üzleti célunkat könnyen össze tudjuk egyeztetni a látogatóink igényeivel.

A következő lépés a tartalom, vagyis milyen szavakat használjunk a webhelyünkön?
A szövegünknek túl kell mutatnia az értékesítési bemutatón és kerülni kell a szakzsargont és a dicshimnuszokat. Próbáljuk azt kiemelni, hogy tudunk megfelelni az ügyfeleink igényeinek, és hogy tudjuk megoldani a problémájukat. Amint körvonalazzuk, hogy mi az amit a látogatók számára tudunk nyújtani, tartalmunk a webhelyen sokkal vonzóbb és használhatóbb lesz. Nyelvezete legyen bizalmas, de ne tolakodó és a fogalmakat közértetően magyarázzuk el. Rövid történetek is segítenek, hogy látogatóinkkal kialakuljon egy jó kapcsolat.

Ajánlások, elégedett ügyfelek beszámolói, termékeinkről vagy szolgáltatásunkról készült értékelések amik a weboldalunkon megjelenik, szintén nagyon hasznosak.

Termékekről képek, videók, vagy az adott szolgáltatásunkról egy bemutató videó, szintén fontos, hiszen minden másodperc számít amit az emberek a weboldalunkon töltenek és a szavak nem biztos, hogy megmaradnak az emlékezetükben, de a képek, videók, főcímek és az átlátható navigáció, hatalmas segítség lehet, hogy megtalálják amit keresnek mielőtt továbblépnének.

A webhelyünk tervezése és kialakítása során tartsuk szem előtt az üzleti céljainkat és a látogatói igényeket és sokkal jobb eséllyel indulunk a siker felé.

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak 2023. 11. 19., 18:35  |  481

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak

Digitális művészek, illusztrátorok, képregényrajzolók számára itt egy új plugin Kritá-hoz, az egyik legjobb ingyenes digitális rajzoló és festőprogramhoz. Egy új szintre lépett a Krita az AI technológia és a pózszerkesztő eszközök bevonásával. Ez a megoldás nem csak a kreativitást gyorsítja fel, hanem a munkafolyamatokat is megkönnyíti, új lehetőségeket teremtve a digitális festészet világában.


DALL-E képgaléria 1. 2023. 11. 15., 10:19  |  354

DALL-E képgaléria 1.

Napi szinten amikor eszembe jut valami ötlet generálok egy képet a DALL-E képgenerátorral és legtöbb esetben testszik a végeredmény így ezekből töltöttem most fel egy csokorral.


Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás 2023. 11. 13., 19:51  |  519

Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás

Fedezd fel, hogyan használhatod a ChatGPT-t egyedi saját GPT-kel a munkádhoz, tanuláshoz és szórakozáshoz. Az OpenAi bevezette a saját GPT-k készítésének lehetőségét.


DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be 2023. 11. 13., 12:43  |  385

DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be

A mesterséges intelligencia területén történő legújabb fejlesztések közül az egyik legizgalmasabb a DALL·E 3 bevezetése a ChatGPT szolgáltatásba. Ez az innováció lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy egyszerű beszélgetéssel egyedi képeket hozzanak létre. Ez a funkció már elérhető a ChatGPT Plus és Enterprise (fizetős verziók) felhasználók számára.


ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4 2023. 11. 12., 16:53  |  419

ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4

A ChatGPT Plus előfizetéses verzió hozzáférést biztosít számos új funkcióhoz és más felhasználói élményt növelő előnyöket kínál. Például a GPT-4 modellhez, DALL-E képgenerátor, adat analizálás, pluginek és ezek mellett pontosabb válaszok és gyorsabb válaszidőt is kapunk.


ChatGPT ingyenes verzió használata 2023. 11. 11., 19:36  |  763

ChatGPT ingyenes verzió használata

Fedezd fel a ChatGPT-t, az OpenAI által fejlesztett AI-t, ami kérdésekre válaszol és segít a programozásban, valamint általános tudáskérdésekben.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.