Weboldalunk és az üzleti célok

  • 2018. 05. 29., 10:49
Talán egyértelműnek tűnik, de fontos kiemelni, hogy a webhelyünknek meg kell felelnie nemcsak az üzleti igényeknek, hanem a látogatók igényeinek is.
1485
Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.

Vajon hogyan lehet gondolkodni az ügyfelek fejével és ennek megfelelően tervezni meg a webhelyet miközben a saját célunkat is a szemünk előtt tartjuk?

Tehát, elhatározzuk, hogy készíttetünk vagy készítünk egy webhelyet. Fontos, hogy tartsuk szemünk előtt a céljainkat és gondoljuk át mi lenne az amit a látogatóink keresnének. A siker titka az, ha ez összhangba kerül, vagyis, amit a vásárlóinktól várunk, ők is azt várják a webhelyünktől.

Gondoljunk csak arra, mi az amit mi is látogatóként keresünk egy céges weboldalon?
Ha visszaemlékezünk arra, mikor utoljára egy weboldalt néztünk és kerestünk egy telefonszámot rajta, hogy tájékoztatást kérjünk.
Könnyen megtaláltuk a telefonszámot?
Nagyon fontos, hogy a webhelyünkön jól látható helyen jelenjen meg a telefonszámunk, a webhely minden oldalán, esetleg kiemelve. Érdemes valami kapcsolatfelvételre ösztönző szöveget megjelenítettni a főoldalon és arról gondoskodni, hogy könnyen megtalálható legyen a kapcsolattartási adatokat tartalmazó oldalunk.

Nagyon jó ötlet, ha a mobilról internetező látogatók egy kattintással fel is tudnak minket hívni. Célszerű a webhelyünkön egy térképet elhelyezni a megközelítésre vontakozó egyéb információk mellett. 

Vajon mit kereshetnek még a weboldalunkon az ügyfelek?
Akciókat, árakat, tanúsítványokat, amik igazolnak, hogy jogosultak vagyunk az adott tevékenység végzésére.
Amennyiben gondoskodunk róla, hogy a dolgok könnyen hozzáférhetők, üzleti célunkat könnyen össze tudjuk egyeztetni a látogatóink igényeivel.

A következő lépés a tartalom, vagyis milyen szavakat használjunk a webhelyünkön?
A szövegünknek túl kell mutatnia az értékesítési bemutatón és kerülni kell a szakzsargont és a dicshimnuszokat. Próbáljuk azt kiemelni, hogy tudunk megfelelni az ügyfeleink igényeinek, és hogy tudjuk megoldani a problémájukat. Amint körvonalazzuk, hogy mi az amit a látogatók számára tudunk nyújtani, tartalmunk a webhelyen sokkal vonzóbb és használhatóbb lesz. Nyelvezete legyen bizalmas, de ne tolakodó és a fogalmakat közértetően magyarázzuk el. Rövid történetek is segítenek, hogy látogatóinkkal kialakuljon egy jó kapcsolat.

Ajánlások, elégedett ügyfelek beszámolói, termékeinkről vagy szolgáltatásunkról készült értékelések amik a weboldalunkon megjelenik, szintén nagyon hasznosak.

Termékekről képek, videók, vagy az adott szolgáltatásunkról egy bemutató videó, szintén fontos, hiszen minden másodperc számít amit az emberek a weboldalunkon töltenek és a szavak nem biztos, hogy megmaradnak az emlékezetükben, de a képek, videók, főcímek és az átlátható navigáció, hatalmas segítség lehet, hogy megtalálják amit keresnek mielőtt továbblépnének.

A webhelyünk tervezése és kialakítása során tartsuk szem előtt az üzleti céljainkat és a látogatói igényeket és sokkal jobb eséllyel indulunk a siker felé.

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A webshop auditálás részei és folyamata 2019. 08. 05., 19:23  |  1078

A webshop auditálás részei és folyamata

Az online felületek működésének elemzése elengedhetetlen minden jól működő vállalkozás számára, különösképpen igaz ez a webshopokra. A webshop auditálás az üzleti tevékenység különböző részeire terjed ki, többek között a keresőoptimalizálásra (SEO), a tartalomra, a weboldal teljesítményre valamint a felhasználói élményre (UX).


Elérhető e weboldala a világ minden táján? 2018. 10. 15., 08:00  |  1196

Elérhető e weboldala a világ minden táján?

Ezen a webhelyen megtudhatjuk hogy milyen sebességgel tölti be a böngésző egyes országokban a weboldalunkat.


Hogyan készítsünk saját weboldalt? 2018. 10. 11., 10:53  |  2075

Hogyan készítsünk saját weboldalt?

Ingyenes, gyors lehetőség ha weboldalt szeretnénk. Egyszerű a használata és sok helyen találunk a neten segítséget hozzá. Én is kipróbáltam, csak ajánlani tudom.


Online ingyenes képszerkesztő programok 2018. 07. 12., 10:00  |  21887

Online ingyenes képszerkesztő programok

Ha nem szeretnénk telepíteni képszerkesztő programot a gépünkre, vagy fizetős alkalmazásokat megvenni, de van pár képünk amit kicsit szeretnénk feljavítani, átszerkeszteni, tudok ajánlani pár jó online képszerkesztő programot.


Hol találhatsz ingyenes, jó minőségű képeket? 2018. 06. 07., 10:49  |  2140

Hol találhatsz ingyenes, jó minőségű képeket?

Munkám során többször előfordult, hogy keresnem kellett a neten, hogy hol találok jó minőségű szép képeket amiket weboldalhoz is fehasználhatok, hírhez, cikkhez, bloghoz vagy slideshowba.


Hogyan egészítsünk ki egy videót képekkel? 2018. 06. 05., 09:40  |  2394

Hogyan egészítsünk ki egy videót képekkel?

A napokban keresgéltem éppen olyan videó szerkesztőt ami ingyenes és meg is tudom csinálni rajta, hogy egy videóhoz tegyek hozzá még képeket.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.