A tartalom fontossága weboldalakon

  • 2018. 03. 23., 14:54
Egy weboldal készítése során nem csak a külső megjelenéssel kell foglalkozni, hanem nagyon fontos része a megfelelő tartalom. Manapság már nem elég ha a weboldalunk meta adatokhoz írunk kulcsszavakat, tudni kell keresőnek megfelelő szövegeket írni, hogy minél hamarabb megtalálható legyen weboldalad a Google találati listáján és minél többen találjanak rád. Mindegy hogy céges weboldal vagy blog, egy jól megírt webes tartalom szinte csodákra képes. Törekedni kell a tartalom egyediségére, a legrosszabb amit tehetünk ha másolunk egy másik weboldaról szövegeket. Ne tegyük! Jobb ha nekiülünk és végig gondoljuk mit is tudnánk elmondani a honlapunkon a termékünkről vagy a szolgáltatásunkról, hiszen te ismered legjobban mit szeretnél közvetíteni az ügyfeleid / vásárlóid felé.
1841
Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.

Mit tegyünk hogy jó legyen a szövegünk?


1. Tegeződés vagy magázódás?

Véleményem szerint, ez az első felmerülő probléma, hogy hogyan szólítsd meg az olvasóid. El kell itt azon gondolkozni, hogy kinek szól a weboldalunk, mert ha ez egy céges honlap akkor válasszuk a magázódó formát, viszont, ha ez egy személyes weboldal, vagy blog akkor nyugodtan használjunk tegeződő fogalmazást, mert ez közvetlenebbé teszi a blog tartalmát. Nyugodtan írj úgy ahogy beszélsz, szenvedélyesen sok rokonértelmű szót használva.


2. Tartalom

Céges honlap esetén a szakmai dolgokba ne merüljünk nagyon bele, hiszen a látogató a termékedre / szolgáltatásodra kíváncsi és nem mindenki ért a szakmai részéhez. Nem mondom, hogy a fontos szakmai szavak ne szerepeljenek, sőt az kell is, csak ne merüljünk bele a szakmai témákba. Jobb ha mindenki érti miről van szó, mintha csak páran akik szakmabeliek.


3. Figyelem felkeltése, kommunikáció

A tartalommal érdemes az olvasót megszólítani, kommunikáljunk vele bátran, ne csak száraz tényeket közöljünk, érzelmekkel írjunk. Törekedjünk arra, hogy figyelemfelkeltő legyen már az első pár mondatunk, hiszen ha csak száraz információkat kap nem is görget lejjebb. Neked pedig célod, hogy bejárja a weboldalad az olvasód, szóval legyél érdekes. Egy webáruház esetén például a termék jellemzői és paraméterei mellé írj információt bővebben, magyarázó szöveget vagy tájékoztatót.


4. A szöveg tagolása

Ahhoz, hogy átlátható legyen a szöveged, tartsd be a sorrendiséget. Legfőbb üzenet a cím és az első bekezdés, majd tovább a tárgyalás ahol kifejted a mondandód és végül a befejezés. Legyen szellős, átlátható, tegyél bele képeket vagy videót, használj kiemeléseket.


5. Helyesírás

Zavaró tud lenni, ha a szöveged tele van helyesírási hibákkal, ezért használj helyesírás ellenőrzőt. A nyakatekert és bonyolult fogalmazásokra is vigyázzunk, a legjobb ha elkészültünk a szövegünkkel, átolvastatjuk valakivel, hisz több szem többet lát, így hamar észrevehetők a hibák, amit tudunk korrigálni.


6. Ne csak az olvasóknak szóljon a tartalom

Nem csak az olvasóidnak kell megfelelő tartalmat írnod, hanem a Google keresőrobotok számára is. Itt jön be amit már fentebb is írtam, hogy az egyedi tartalom az már eleve jó. Ezen túlmenően figyeljünk a tartalom minőségére és helyezzünk be kulcsszavakat.  Kulcsszavaid lehetnek a címben, szövegben vagy a menüpontokban is.

 

A megfelelően megírt szöveg írása időigényes. Készíts vázlatot, találj ki kulcsszavakat, amelyek alapján megkezdheted a webszöveged írását, ha elkészültél vele, mutasd meg valakinek, hogy olvassa át és amennyiben szükséges javítsd ki és ha már tökéletes, publikáld.

 

"Az írás nemcsak egy gondolat kifejezése, hanem az eltöprengés minden egyes szó jelentésén."
Paulo Coelho

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban 2023. 01. 24., 18:53  |  131

Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban

Panoráma képeknél fontos szerepet játszik az utómunka. Elengedhetetlen, hogy módosítsunk a nyers képeken, mert különben nem a megszokott élményt kapjuk vissza.


Videó vagy hangfájl konvertálása gyorsan és ingyenesen 2023. 01. 23., 19:10  |  68

Videó vagy hangfájl konvertálása gyorsan és ingyenesen

Ha videót vagy hangfájlt szeretnék más formátumra konvertálni a CloudConvert nevű weboldal a legjobb választás.


360°-os panoráma kép készítése fotókból 2023. 01. 21., 16:32  |  129

360°-os panoráma kép készítése fotókból

Különálló fényképek összeillesztése egy 360°-os panoráma képpé ezzel a szoftverrel nem lehet egyszerűbb!


A webshop auditálás részei és folyamata 2019. 08. 05., 19:23  |  1220

A webshop auditálás részei és folyamata

Az online felületek működésének elemzése elengedhetetlen minden jól működő vállalkozás számára, különösképpen igaz ez a webshopokra. A webshop auditálás az üzleti tevékenység különböző részeire terjed ki, többek között a keresőoptimalizálásra (SEO), a tartalomra, a weboldal teljesítményre valamint a felhasználói élményre (UX).


Elérhető e weboldala a világ minden táján? 2018. 10. 15., 08:00  |  1301

Elérhető e weboldala a világ minden táján?

Ezen a webhelyen megtudhatjuk hogy milyen sebességgel tölti be a böngésző egyes országokban a weboldalunkat.


Hogyan készítsünk saját weboldalt? 2018. 10. 11., 10:53  |  2245

Hogyan készítsünk saját weboldalt?

Ingyenes, gyors lehetőség ha weboldalt szeretnénk. Egyszerű a használata és sok helyen találunk a neten segítséget hozzá. Én is kipróbáltam, csak ajánlani tudom.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.