Plágium ellenőrzés - webszöveg egyediségének ellenőrzése

  • 2016. 12. 21., 05:59
Egyedi szöveg egy weblapon ma az egyik legfontosabb az internetes oldalak életében. Nem csak a keresőoptimalizálás miatt, hanem az miatt is, hogy az ügyfelek is lássák, hogy egyedi vagy.
5388
Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.

A Google amikor ellenőriz egy szöveget, akkor 3-4 szavakra bont minden beindexelt szöveget. Ezután minden ilyen bontást összeegyeztet egy új tartalommal, amit be indexel és ez alapján dönti el, hogy mennyire egyedi az új tartalom. Bár megoszlanak a vélemények, hogy a lopott szöveg miatt a Google mennyire büntet, de biztos, hogy az az előnyös, ha a szöveget mi saját magunk írjuk meg. Ilyenkor a kereső szeretni fogja a weblapot és értékesebb helyre kerül a rangsorolás szerint.
Hogy mikor lehet használni egy plágium ellenőrzőt?

  • Nem szeretnéd újra feltalálni a spanyol viaszt ezért egy már interneten lévő szöveget szeretnél átfogalmazni. Ebben az esetben a végeredményt többször lefuttatva legalább 75%-kos legyen az eredmény. Ekkor már a Google egyedi tartalomnak fogja tartani.
  • Amennyiben egy szöveget kapsz valakitől, pl. webszövegírótól vagy egy kollégától, és azt mondják, hogy ezt ők írták és meg akarod nézni, hogy tényleg igazuk van-e.

Plágium ellenőrző online eszköz, amivel kiszúrhatjuk a már duplikált tartalmakat

A Small SEO Tools-nak van egy nagyon jó webszöveg egyediséget ellenőrző eszköze a Plagiarism Checker. Gyors és nagyon egyszerűen használható. Annyi a dolgunk, hogy ellátogatunk a weblapra és az ott található mezőbe beírjuk a vizsgálni valószövegrész. Maximum 1000 szót lehet egyszerre figyeltetni.

Lehetőség van komplett Word (.docx) vagy sima text (.txt) dokumentum feltöltésére is. Ilyenkor a bemásolt szöveget csak a dokumentumban vagy csak a megadott URL alatt lévő weblapon ellenőrzi.

Hogy mennyire jól ellenőriz arra nincs megbízható adat, de eddigi próbálkozásokból úgy tűnik, hogy jól végzi a dolgát ez az online webszöveg duplikálást ellenőrző eszköz.

SZTAKI Kopi – magyar plágiumkereső
Ez a rendszer dokumentumok közötti egyezéseket keres, leginkább tanulmányokhoz, diplomákhoz és hasonló tartalmakhoz lehet jól használni.

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

Hasonló cikkek a rovatból

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban 2023. 01. 24., 18:53  |  290

Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban

Panoráma képeknél fontos szerepet játszik az utómunka. Elengedhetetlen, hogy módosítsunk a nyers képeken, mert különben nem a megszokott élményt kapjuk vissza.


Videó vagy hangfájl konvertálása gyorsan és ingyenesen 2023. 01. 23., 19:10  |  145

Videó vagy hangfájl konvertálása gyorsan és ingyenesen

Ha videót vagy hangfájlt szeretnék más formátumra konvertálni a CloudConvert nevű weboldal a legjobb választás.


360°-os panoráma kép készítése fotókból 2023. 01. 21., 16:32  |  364

360°-os panoráma kép készítése fotókból

Különálló fényképek összeillesztése egy 360°-os panoráma képpé ezzel a szoftverrel nem lehet egyszerűbb!


A webshop auditálás részei és folyamata 2019. 08. 05., 19:23  |  1336

A webshop auditálás részei és folyamata

Az online felületek működésének elemzése elengedhetetlen minden jól működő vállalkozás számára, különösképpen igaz ez a webshopokra. A webshop auditálás az üzleti tevékenység különböző részeire terjed ki, többek között a keresőoptimalizálásra (SEO), a tartalomra, a weboldal teljesítményre valamint a felhasználói élményre (UX).


Elérhető e weboldala a világ minden táján? 2018. 10. 15., 08:00  |  1382

Elérhető e weboldala a világ minden táján?

Ezen a webhelyen megtudhatjuk hogy milyen sebességgel tölti be a böngésző egyes országokban a weboldalunkat.


Hogyan készítsünk saját weboldalt? 2018. 10. 11., 10:53  |  2330

Hogyan készítsünk saját weboldalt?

Ingyenes, gyors lehetőség ha weboldalt szeretnénk. Egyszerű a használata és sok helyen találunk a neten segítséget hozzá. Én is kipróbáltam, csak ajánlani tudom.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.