Miért fontos az online jelenlét, Nekem mint vállalkozónak?

  • 2017. 12. 14., 13:04
Saját vállalkozás indításakor nehéz előre megfogalmaznunk, hogy valójában mi is fontos számunkra ehhez mindenképp segítség ha hasonló vállalkozásokat nézünk meg, ügyfél profilokat keresünk a témában és elemezzük őket, felmérjük a piaci igényeket. A digitális megoldások segítik vállalkozását, kapcsolatokat építhet a közösségi médiákban, online értékesíthet, új ügyfeleket kereshet vagy a meglévő ügyfeleknek adhat új szolgáltatásokat, ajánlatokat.
2236

A legelső lépés, hogy feltegyük magunknak a kérdést: Miért akarunk jelen lenni az interneten?

Nézzünk meg egy példát erre:

Tegyük fel van egy kozmetikai szalonunk. Mi lehet a célunk?

Célunk lehet, hogy még több embert vonzzunk be a szalonunkba, még több kozmetikai kezelést adni el, de ahhoz, hogy ez megtörténjen az embereknek tudniuk kell a szalonunkról.
Ez egy fontos cél amelyben a digitális lehetőségek nagyon sokat tudnak segíteni.

Hogyan is tudjuk ezt megtenni?

  • Szerepeltessük a vállalkozásunk helyi digitális névjegyzékben, így ha az emberek kozmetikust keresnek a keresők és a térképek segítségével a szalonja ott fog szerepelni a találatok közt.
  • Webhelyet hozhat létre, amin információkat szerepeltethet a vállalkozásáról, mint például a nyitva tartás, kapcsolat, árak, szolgáltatások listája, sőt videókat és képeket is közzé tehet, cikkeket írhat tanácsokkal.
  • Létrehozhat a közösségi médiában egy oldalt a szalonja részére, például a Facebookon vagy a Google+-on vagy a Twitteren, a Pinteresten, Instagramon, Youtube-on ahol fotókat, videókat, akciókat tehet közzé vagy valójában kapcsolatba kerülhet ügyfeleivel.

Ahogy ezeket megvalósítja, és egyre többen szereznek tudomást a vállakozásáról, az lesz az újabb cél, hogy ezekből az emberekből fizető ügyfelek váljanak.

A weboldalhoz olyan funkciókat is hozzáadhat mint online időpont foglalás, vagy egy értékelést lehetővé tevő részt ahol értékelhetik az emberek a szolgáltatásait, vagy egy e-kereskedelmi üzletet ahol értékesíti a termékeket, például, krémeket, pakolásokat, arctisztítókat stb.

A következő lépés ha már felkeltette az ügyfelei figyelmét, hogy internetes hirdetésekben fektessen a növekedés érdekében. Ahhoz, hogy pontosan elérje a céljait folyamatosan mérni kell a fejlődést, elemezni kell. Az Analitycs megmutatja hogy mit csinál jól és mi az ami felesleges.

A lényeg tehát, hogy pontosan határozza meg mit szeretne elérni, azután rangsorolja az online lehetőségeket, melyek ezt a célt segítik elérni.

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak 2023. 11. 19., 18:35  |  616

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak

Digitális művészek, illusztrátorok, képregényrajzolók számára itt egy új plugin Kritá-hoz, az egyik legjobb ingyenes digitális rajzoló és festőprogramhoz. Egy új szintre lépett a Krita az AI technológia és a pózszerkesztő eszközök bevonásával. Ez a megoldás nem csak a kreativitást gyorsítja fel, hanem a munkafolyamatokat is megkönnyíti, új lehetőségeket teremtve a digitális festészet világában.


DALL-E képgaléria 1. 2023. 11. 15., 10:19  |  411

DALL-E képgaléria 1.

Napi szinten amikor eszembe jut valami ötlet generálok egy képet a DALL-E képgenerátorral és legtöbb esetben testszik a végeredmény így ezekből töltöttem most fel egy csokorral.


Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás 2023. 11. 13., 19:51  |  699

Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás

Fedezd fel, hogyan használhatod a ChatGPT-t egyedi saját GPT-kel a munkádhoz, tanuláshoz és szórakozáshoz. Az OpenAi bevezette a saját GPT-k készítésének lehetőségét.


DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be 2023. 11. 13., 12:43  |  478

DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be

A mesterséges intelligencia területén történő legújabb fejlesztések közül az egyik legizgalmasabb a DALL·E 3 bevezetése a ChatGPT szolgáltatásba. Ez az innováció lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy egyszerű beszélgetéssel egyedi képeket hozzanak létre. Ez a funkció már elérhető a ChatGPT Plus és Enterprise (fizetős verziók) felhasználók számára.


ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4 2023. 11. 12., 16:53  |  558

ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4

A ChatGPT Plus előfizetéses verzió hozzáférést biztosít számos új funkcióhoz és más felhasználói élményt növelő előnyöket kínál. Például a GPT-4 modellhez, DALL-E képgenerátor, adat analizálás, pluginek és ezek mellett pontosabb válaszok és gyorsabb válaszidőt is kapunk.


ChatGPT ingyenes verzió használata 2023. 11. 11., 19:36  |  1010

ChatGPT ingyenes verzió használata

Fedezd fel a ChatGPT-t, az OpenAI által fejlesztett AI-t, ami kérdésekre válaszol és segít a programozásban, valamint általános tudáskérdésekben.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.