Miért fontos az online jelenlét, Nekem mint vállalkozónak?

  • 2017. 12. 14., 13:04
Saját vállalkozás indításakor nehéz előre megfogalmaznunk, hogy valójában mi is fontos számunkra ehhez mindenképp segítség ha hasonló vállalkozásokat nézünk meg, ügyfél profilokat keresünk a témában és elemezzük őket, felmérjük a piaci igényeket. A digitális megoldások segítik vállalkozását, kapcsolatokat építhet a közösségi médiákban, online értékesíthet, új ügyfeleket kereshet vagy a meglévő ügyfeleknek adhat új szolgáltatásokat, ajánlatokat.
2120
Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.

A legelső lépés, hogy feltegyük magunknak a kérdést: Miért akarunk jelen lenni az interneten?

Nézzünk meg egy példát erre:

Tegyük fel van egy kozmetikai szalonunk. Mi lehet a célunk?

Célunk lehet, hogy még több embert vonzzunk be a szalonunkba, még több kozmetikai kezelést adni el, de ahhoz, hogy ez megtörténjen az embereknek tudniuk kell a szalonunkról.
Ez egy fontos cél amelyben a digitális lehetőségek nagyon sokat tudnak segíteni.

Hogyan is tudjuk ezt megtenni?

  • Szerepeltessük a vállalkozásunk helyi digitális névjegyzékben, így ha az emberek kozmetikust keresnek a keresők és a térképek segítségével a szalonja ott fog szerepelni a találatok közt.
  • Webhelyet hozhat létre, amin információkat szerepeltethet a vállalkozásáról, mint például a nyitva tartás, kapcsolat, árak, szolgáltatások listája, sőt videókat és képeket is közzé tehet, cikkeket írhat tanácsokkal.
  • Létrehozhat a közösségi médiában egy oldalt a szalonja részére, például a Facebookon vagy a Google+-on vagy a Twitteren, a Pinteresten, Instagramon, Youtube-on ahol fotókat, videókat, akciókat tehet közzé vagy valójában kapcsolatba kerülhet ügyfeleivel.

Ahogy ezeket megvalósítja, és egyre többen szereznek tudomást a vállakozásáról, az lesz az újabb cél, hogy ezekből az emberekből fizető ügyfelek váljanak.

A weboldalhoz olyan funkciókat is hozzáadhat mint online időpont foglalás, vagy egy értékelést lehetővé tevő részt ahol értékelhetik az emberek a szolgáltatásait, vagy egy e-kereskedelmi üzletet ahol értékesíti a termékeket, például, krémeket, pakolásokat, arctisztítókat stb.

A következő lépés ha már felkeltette az ügyfelei figyelmét, hogy internetes hirdetésekben fektessen a növekedés érdekében. Ahhoz, hogy pontosan elérje a céljait folyamatosan mérni kell a fejlődést, elemezni kell. Az Analitycs megmutatja hogy mit csinál jól és mi az ami felesleges.

A lényeg tehát, hogy pontosan határozza meg mit szeretne elérni, azután rangsorolja az online lehetőségeket, melyek ezt a célt segítik elérni.

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban 2023. 01. 24., 18:53  |  130

Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban

Panoráma képeknél fontos szerepet játszik az utómunka. Elengedhetetlen, hogy módosítsunk a nyers képeken, mert különben nem a megszokott élményt kapjuk vissza.


Videó vagy hangfájl konvertálása gyorsan és ingyenesen 2023. 01. 23., 19:10  |  67

Videó vagy hangfájl konvertálása gyorsan és ingyenesen

Ha videót vagy hangfájlt szeretnék más formátumra konvertálni a CloudConvert nevű weboldal a legjobb választás.


360°-os panoráma kép készítése fotókból 2023. 01. 21., 16:32  |  129

360°-os panoráma kép készítése fotókból

Különálló fényképek összeillesztése egy 360°-os panoráma képpé ezzel a szoftverrel nem lehet egyszerűbb!


A webshop auditálás részei és folyamata 2019. 08. 05., 19:23  |  1220

A webshop auditálás részei és folyamata

Az online felületek működésének elemzése elengedhetetlen minden jól működő vállalkozás számára, különösképpen igaz ez a webshopokra. A webshop auditálás az üzleti tevékenység különböző részeire terjed ki, többek között a keresőoptimalizálásra (SEO), a tartalomra, a weboldal teljesítményre valamint a felhasználói élményre (UX).


Elérhető e weboldala a világ minden táján? 2018. 10. 15., 08:00  |  1300

Elérhető e weboldala a világ minden táján?

Ezen a webhelyen megtudhatjuk hogy milyen sebességgel tölti be a böngésző egyes országokban a weboldalunkat.


Hogyan készítsünk saját weboldalt? 2018. 10. 11., 10:53  |  2245

Hogyan készítsünk saját weboldalt?

Ingyenes, gyors lehetőség ha weboldalt szeretnénk. Egyszerű a használata és sok helyen találunk a neten segítséget hozzá. Én is kipróbáltam, csak ajánlani tudom.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.