Miért fontos az online jelenlét, Nekem mint vállalkozónak?

  • 2017. 12. 14., 13:04
Saját vállalkozás indításakor nehéz előre megfogalmaznunk, hogy valójában mi is fontos számunkra ehhez mindenképp segítség ha hasonló vállalkozásokat nézünk meg, ügyfél profilokat keresünk a témában és elemezzük őket, felmérjük a piaci igényeket. A digitális megoldások segítik vállalkozását, kapcsolatokat építhet a közösségi médiákban, online értékesíthet, új ügyfeleket kereshet vagy a meglévő ügyfeleknek adhat új szolgáltatásokat, ajánlatokat.
2014
Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.

A legelső lépés, hogy feltegyük magunknak a kérdést: Miért akarunk jelen lenni az interneten?

Nézzünk meg egy példát erre:

Tegyük fel van egy kozmetikai szalonunk. Mi lehet a célunk?

Célunk lehet, hogy még több embert vonzzunk be a szalonunkba, még több kozmetikai kezelést adni el, de ahhoz, hogy ez megtörténjen az embereknek tudniuk kell a szalonunkról.
Ez egy fontos cél amelyben a digitális lehetőségek nagyon sokat tudnak segíteni.

Hogyan is tudjuk ezt megtenni?

  • Szerepeltessük a vállalkozásunk helyi digitális névjegyzékben, így ha az emberek kozmetikust keresnek a keresők és a térképek segítségével a szalonja ott fog szerepelni a találatok közt.
  • Webhelyet hozhat létre, amin információkat szerepeltethet a vállalkozásáról, mint például a nyitva tartás, kapcsolat, árak, szolgáltatások listája, sőt videókat és képeket is közzé tehet, cikkeket írhat tanácsokkal.
  • Létrehozhat a közösségi médiában egy oldalt a szalonja részére, például a Facebookon vagy a Google+-on vagy a Twitteren, a Pinteresten, Instagramon, Youtube-on ahol fotókat, videókat, akciókat tehet közzé vagy valójában kapcsolatba kerülhet ügyfeleivel.

Ahogy ezeket megvalósítja, és egyre többen szereznek tudomást a vállakozásáról, az lesz az újabb cél, hogy ezekből az emberekből fizető ügyfelek váljanak.

A weboldalhoz olyan funkciókat is hozzáadhat mint online időpont foglalás, vagy egy értékelést lehetővé tevő részt ahol értékelhetik az emberek a szolgáltatásait, vagy egy e-kereskedelmi üzletet ahol értékesíti a termékeket, például, krémeket, pakolásokat, arctisztítókat stb.

A következő lépés ha már felkeltette az ügyfelei figyelmét, hogy internetes hirdetésekben fektessen a növekedés érdekében. Ahhoz, hogy pontosan elérje a céljait folyamatosan mérni kell a fejlődést, elemezni kell. Az Analitycs megmutatja hogy mit csinál jól és mi az ami felesleges.

A lényeg tehát, hogy pontosan határozza meg mit szeretne elérni, azután rangsorolja az online lehetőségeket, melyek ezt a célt segítik elérni.

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A webshop auditálás részei és folyamata 2019. 08. 05., 19:23  |  1078

A webshop auditálás részei és folyamata

Az online felületek működésének elemzése elengedhetetlen minden jól működő vállalkozás számára, különösképpen igaz ez a webshopokra. A webshop auditálás az üzleti tevékenység különböző részeire terjed ki, többek között a keresőoptimalizálásra (SEO), a tartalomra, a weboldal teljesítményre valamint a felhasználói élményre (UX).


Elérhető e weboldala a világ minden táján? 2018. 10. 15., 08:00  |  1194

Elérhető e weboldala a világ minden táján?

Ezen a webhelyen megtudhatjuk hogy milyen sebességgel tölti be a böngésző egyes országokban a weboldalunkat.


Hogyan készítsünk saját weboldalt? 2018. 10. 11., 10:53  |  2075

Hogyan készítsünk saját weboldalt?

Ingyenes, gyors lehetőség ha weboldalt szeretnénk. Egyszerű a használata és sok helyen találunk a neten segítséget hozzá. Én is kipróbáltam, csak ajánlani tudom.


Online ingyenes képszerkesztő programok 2018. 07. 12., 10:00  |  21887

Online ingyenes képszerkesztő programok

Ha nem szeretnénk telepíteni képszerkesztő programot a gépünkre, vagy fizetős alkalmazásokat megvenni, de van pár képünk amit kicsit szeretnénk feljavítani, átszerkeszteni, tudok ajánlani pár jó online képszerkesztő programot.


Hol találhatsz ingyenes, jó minőségű képeket? 2018. 06. 07., 10:49  |  2139

Hol találhatsz ingyenes, jó minőségű képeket?

Munkám során többször előfordult, hogy keresnem kellett a neten, hogy hol találok jó minőségű szép képeket amiket weboldalhoz is fehasználhatok, hírhez, cikkhez, bloghoz vagy slideshowba.


Hogyan egészítsünk ki egy videót képekkel? 2018. 06. 05., 09:40  |  2393

Hogyan egészítsünk ki egy videót képekkel?

A napokban keresgéltem éppen olyan videó szerkesztőt ami ingyenes és meg is tudom csinálni rajta, hogy egy videóhoz tegyek hozzá még képeket.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.