Ingyenes zenehallgatás a Spotify segítségével

  • 2017. 11. 01., 09:32
Az emberek többsége szeret zenét hallgatni. És mindenki szereti az ingyenes szolgáltatásokat. A Spotify összehozta ezt a kettőt nekünk a lehető legjobb minőségű ingyenes zenei szolgáltatást nyújtja.
4464

Még 2008 októberében útra induló zene streamelő szolgáltatásnak sikerült nagy harcok árán megoldania azt, hogy tulajdonképpen az egyik legnagyobb zenei tárral rendelkező és a legfrissebb zenékkel is azonnal megjelenő program legyen a piacon. Harcolnia kellett és kell a kiadókkal és az előadókkal, hogy végre megértsék és elfogadják, hogy a gramofon, bakelit, rádió, CD és MP3 után az következő zenei evolúciós lépés a streaming. Az emberiség nagy része már tud csatlakozni az internethez. És mindenki számára kényelmesebb, hogy nem saját magának kell rendszereznie a zenéket a számítógépén MP3 fájlokkal vagy ki-be rakosgatni a CD-ket a lejátszókba, hanem egyszerűen csak ott van minden eszközön egy program amit csak használni kell. Ráadásul minden eszközünk szinkronizálódik teljesen automatikusan.

A program élete nem volt az elején fenékig tejfel. Volt 2010-ben, amikor egy vírusírtó trójai programnak minősítette a Spotify programját és ezért több millió számítógépen nem működött az szolgáltatás. Vagy a zenei straming legnagyobb ellenzőjeként kikiáltott Taylor Swift balhé, amikor az énekesnő még 2014-ben kivette minden streaming szolgáltatásból az összes zenéjét ezzel tiltakozva, hogy nagyon-nagyon kevés pénzt kapnak az előadók az ilyen szolgáltatásoktól (sok kézen átmegy a pénz mire hozzájuk ér). De 2017 nyarának elején itt is be kellett látni az énekesnőnek, hogy nincs más út, ebből nem szabad kimaradni. Legalább is a rajongói miatt visszatetette magát a rendszerbe :-)

A spotify program használata

Egy rendkívül egyszerűen használható desktop és mobil appot adnak a szolgáltatás alá. Igazából nem is írom le, kicsit kell kattintgatni és már azonnal indulnak is a zenék, akár napi válogatások akár komplett előadói zenei életutak. A keresője rendkívül gyors és releváns találatokat ad. Sajnos nem találtam magyar videót a program használatáról, csak egy általános mobilos app bemutatót a Stormeee csatornáról és sajnos 2014-es, szóval nem a legaktuálisabb.

Saját zenei lejátszási lista készítése

Erről az általam leginkább használt lehetőségről viszont mégis csak külön írnék pár dolgot, mert ezt kifejezetten ajánlom mindenkinek. A funkciót szerencsére előtérbe helyezték. A baloldalon van egy LEJÁTSZÁSI LISTÁK panel, amibe az alsó ÚJ LEJÁTSZÁSI LISTÁK gombbal lehet létrehozni egy új listát. Ha megtetszik egy zene, akkor egyszerűen csak rá kell húzni a kiválasztott zene képét vagy címét a lejátszási lista nevére.

Spotify prémium reklámmentes zenehallgatás

Természetesen van havi előfizetői változat is. Ezt a PRÉMIUM csomagot ingyenesen is ki lehet próbálni 30 napig. Amennyiben ezzel az előfizetéssel van használva a Spotify akkor nincsenek reklámok a zenék közt valamint a hangminőség is jobb (bár nekem a Free is teljesen jónak tűnik). Továbbá Offline is használható, ami azt jelenti, hogy a megadott zenék a gépedre, mobilodra kerülnek át és ha nincs internetkapcsolat akkor is le lehet játszani a zenéket. Mindezért 4.99 eurót vagyis kb. 1.500 ft

Sőt ha te akreditált felsőoktatási intézmény hallgatója vagy, akkor féláron 2.49 euróért is használhatod a teljes korlátlan funkcionalitású a szolgáltatást.

Van még egy családi prémium csomag, amin keresztül 5 ugyanazon a lakcímmel rendelkező családtag használhatja korlátlanul a Spotify-t összesen 7.99 euróért cserébe. Ez szerintem egy igen kedvező ajánlat 4-5 fős családoknak.

Amit rendkívüli pozitívumnak mondanék, hogy teljesen magyar nyelvű mind a program mind a weblap, ahol rengeteg információ érthetően érhető el, ami nagyon ritka szokott lenni.

Egy negatívum azért van, ami nekem feltűnik nap mint nap, sajnos. Nagyon bugyuta magyar reklámok mennek. Én egyáltalán nem ellenzem a reklámokat az interneten sehol. Egyetértek a valamit-valamiért elvvel, hogyha valamit ingyen kapok, azért legalább hallgassak vagy nézzek meg olyan reklámokat ami pénzt generálhat az adott szolgáltatásnak. De az mindenkinek jó lenne, ha ezek a reklámok legalább érdekesek lennének. Olyan mintha a Spotyfinál az lenne a cél, hogy direkt idegesítő reklámokat csináljanak, hogy mihamarabb prémium előfizetésre váltsanak az emberek :-)

Egy nagyon jó videó az egész szolgáltatásról és a világ zenei streamingjéről a Tech Kollektor csatornától:

Hasonló nagy zenei streaming szolgáltatók:

Google Play, Amazon Music, Tidal, Pandora Premium

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak 2023. 11. 19., 18:35  |  427

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak

Digitális művészek, illusztrátorok, képregényrajzolók számára itt egy új plugin Kritá-hoz, az egyik legjobb ingyenes digitális rajzoló és festőprogramhoz. Egy új szintre lépett a Krita az AI technológia és a pózszerkesztő eszközök bevonásával. Ez a megoldás nem csak a kreativitást gyorsítja fel, hanem a munkafolyamatokat is megkönnyíti, új lehetőségeket teremtve a digitális festészet világában.


DALL-E képgaléria 1. 2023. 11. 15., 10:19  |  335

DALL-E képgaléria 1.

Napi szinten amikor eszembe jut valami ötlet generálok egy képet a DALL-E képgenerátorral és legtöbb esetben testszik a végeredmény így ezekből töltöttem most fel egy csokorral.


Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás 2023. 11. 13., 19:51  |  456

Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás

Fedezd fel, hogyan használhatod a ChatGPT-t egyedi saját GPT-kel a munkádhoz, tanuláshoz és szórakozáshoz. Az OpenAi bevezette a saját GPT-k készítésének lehetőségét.


DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be 2023. 11. 13., 12:43  |  347

DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be

A mesterséges intelligencia területén történő legújabb fejlesztések közül az egyik legizgalmasabb a DALL·E 3 bevezetése a ChatGPT szolgáltatásba. Ez az innováció lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy egyszerű beszélgetéssel egyedi képeket hozzanak létre. Ez a funkció már elérhető a ChatGPT Plus és Enterprise (fizetős verziók) felhasználók számára.


ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4 2023. 11. 12., 16:53  |  357

ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4

A ChatGPT Plus előfizetéses verzió hozzáférést biztosít számos új funkcióhoz és más felhasználói élményt növelő előnyöket kínál. Például a GPT-4 modellhez, DALL-E képgenerátor, adat analizálás, pluginek és ezek mellett pontosabb válaszok és gyorsabb válaszidőt is kapunk.


ChatGPT ingyenes verzió használata 2023. 11. 11., 19:36  |  655

ChatGPT ingyenes verzió használata

Fedezd fel a ChatGPT-t, az OpenAI által fejlesztett AI-t, ami kérdésekre válaszol és segít a programozásban, valamint általános tudáskérdésekben.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.