Ingyenes zenehallgatás a Spotify segítségével

  • 2017. 11. 01., 09:32
Az emberek többsége szeret zenét hallgatni. És mindenki szereti az ingyenes szolgáltatásokat. A Spotify összehozta ezt a kettőt nekünk a lehető legjobb minőségű ingyenes zenei szolgáltatást nyújtja.
4336
Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.

Még 2008 októberében útra induló zene streamelő szolgáltatásnak sikerült nagy harcok árán megoldania azt, hogy tulajdonképpen az egyik legnagyobb zenei tárral rendelkező és a legfrissebb zenékkel is azonnal megjelenő program legyen a piacon. Harcolnia kellett és kell a kiadókkal és az előadókkal, hogy végre megértsék és elfogadják, hogy a gramofon, bakelit, rádió, CD és MP3 után az következő zenei evolúciós lépés a streaming. Az emberiség nagy része már tud csatlakozni az internethez. És mindenki számára kényelmesebb, hogy nem saját magának kell rendszereznie a zenéket a számítógépén MP3 fájlokkal vagy ki-be rakosgatni a CD-ket a lejátszókba, hanem egyszerűen csak ott van minden eszközön egy program amit csak használni kell. Ráadásul minden eszközünk szinkronizálódik teljesen automatikusan.

A program élete nem volt az elején fenékig tejfel. Volt 2010-ben, amikor egy vírusírtó trójai programnak minősítette a Spotify programját és ezért több millió számítógépen nem működött az szolgáltatás. Vagy a zenei straming legnagyobb ellenzőjeként kikiáltott Taylor Swift balhé, amikor az énekesnő még 2014-ben kivette minden streaming szolgáltatásból az összes zenéjét ezzel tiltakozva, hogy nagyon-nagyon kevés pénzt kapnak az előadók az ilyen szolgáltatásoktól (sok kézen átmegy a pénz mire hozzájuk ér). De 2017 nyarának elején itt is be kellett látni az énekesnőnek, hogy nincs más út, ebből nem szabad kimaradni. Legalább is a rajongói miatt visszatetette magát a rendszerbe :-)

A spotify program használata

Egy rendkívül egyszerűen használható desktop és mobil appot adnak a szolgáltatás alá. Igazából nem is írom le, kicsit kell kattintgatni és már azonnal indulnak is a zenék, akár napi válogatások akár komplett előadói zenei életutak. A keresője rendkívül gyors és releváns találatokat ad. Sajnos nem találtam magyar videót a program használatáról, csak egy általános mobilos app bemutatót a Stormeee csatornáról és sajnos 2014-es, szóval nem a legaktuálisabb.

Saját zenei lejátszási lista készítése

Erről az általam leginkább használt lehetőségről viszont mégis csak külön írnék pár dolgot, mert ezt kifejezetten ajánlom mindenkinek. A funkciót szerencsére előtérbe helyezték. A baloldalon van egy LEJÁTSZÁSI LISTÁK panel, amibe az alsó ÚJ LEJÁTSZÁSI LISTÁK gombbal lehet létrehozni egy új listát. Ha megtetszik egy zene, akkor egyszerűen csak rá kell húzni a kiválasztott zene képét vagy címét a lejátszási lista nevére.

Spotify prémium reklámmentes zenehallgatás

Természetesen van havi előfizetői változat is. Ezt a PRÉMIUM csomagot ingyenesen is ki lehet próbálni 30 napig. Amennyiben ezzel az előfizetéssel van használva a Spotify akkor nincsenek reklámok a zenék közt valamint a hangminőség is jobb (bár nekem a Free is teljesen jónak tűnik). Továbbá Offline is használható, ami azt jelenti, hogy a megadott zenék a gépedre, mobilodra kerülnek át és ha nincs internetkapcsolat akkor is le lehet játszani a zenéket. Mindezért 4.99 eurót vagyis kb. 1.500 ft

Sőt ha te akreditált felsőoktatási intézmény hallgatója vagy, akkor féláron 2.49 euróért is használhatod a teljes korlátlan funkcionalitású a szolgáltatást.

Van még egy családi prémium csomag, amin keresztül 5 ugyanazon a lakcímmel rendelkező családtag használhatja korlátlanul a Spotify-t összesen 7.99 euróért cserébe. Ez szerintem egy igen kedvező ajánlat 4-5 fős családoknak.

Amit rendkívüli pozitívumnak mondanék, hogy teljesen magyar nyelvű mind a program mind a weblap, ahol rengeteg információ érthetően érhető el, ami nagyon ritka szokott lenni.

Egy negatívum azért van, ami nekem feltűnik nap mint nap, sajnos. Nagyon bugyuta magyar reklámok mennek. Én egyáltalán nem ellenzem a reklámokat az interneten sehol. Egyetértek a valamit-valamiért elvvel, hogyha valamit ingyen kapok, azért legalább hallgassak vagy nézzek meg olyan reklámokat ami pénzt generálhat az adott szolgáltatásnak. De az mindenkinek jó lenne, ha ezek a reklámok legalább érdekesek lennének. Olyan mintha a Spotyfinál az lenne a cél, hogy direkt idegesítő reklámokat csináljanak, hogy mihamarabb prémium előfizetésre váltsanak az emberek :-)

Egy nagyon jó videó az egész szolgáltatásról és a világ zenei streamingjéről a Tech Kollektor csatornától:

Hasonló nagy zenei streaming szolgáltatók:

Google Play, Amazon Music, Tidal, Pandora Premium

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban 2023. 01. 24., 18:53  |  290

Tartalomérzékeny kitöltés Photoshop-ban

Panoráma képeknél fontos szerepet játszik az utómunka. Elengedhetetlen, hogy módosítsunk a nyers képeken, mert különben nem a megszokott élményt kapjuk vissza.


Videó vagy hangfájl konvertálása gyorsan és ingyenesen 2023. 01. 23., 19:10  |  145

Videó vagy hangfájl konvertálása gyorsan és ingyenesen

Ha videót vagy hangfájlt szeretnék más formátumra konvertálni a CloudConvert nevű weboldal a legjobb választás.


360°-os panoráma kép készítése fotókból 2023. 01. 21., 16:32  |  364

360°-os panoráma kép készítése fotókból

Különálló fényképek összeillesztése egy 360°-os panoráma képpé ezzel a szoftverrel nem lehet egyszerűbb!


A webshop auditálás részei és folyamata 2019. 08. 05., 19:23  |  1336

A webshop auditálás részei és folyamata

Az online felületek működésének elemzése elengedhetetlen minden jól működő vállalkozás számára, különösképpen igaz ez a webshopokra. A webshop auditálás az üzleti tevékenység különböző részeire terjed ki, többek között a keresőoptimalizálásra (SEO), a tartalomra, a weboldal teljesítményre valamint a felhasználói élményre (UX).


Elérhető e weboldala a világ minden táján? 2018. 10. 15., 08:00  |  1382

Elérhető e weboldala a világ minden táján?

Ezen a webhelyen megtudhatjuk hogy milyen sebességgel tölti be a böngésző egyes országokban a weboldalunkat.


Hogyan készítsünk saját weboldalt? 2018. 10. 11., 10:53  |  2330

Hogyan készítsünk saját weboldalt?

Ingyenes, gyors lehetőség ha weboldalt szeretnénk. Egyszerű a használata és sok helyen találunk a neten segítséget hozzá. Én is kipróbáltam, csak ajánlani tudom.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.