Tippek, trükkök az ingyenes Spotify zene lejátszóhoz

  • 2017. 11. 04., 07:51
A Spotify mindenki nagy örömére egy kifejezetten egyszerűen használható desktop és mobil programot ad, de van néhány hasznos kis lehetőség és funkció.
4572

Aki még nem ismerné ezt a zenei streaming szolgátatást annak ajánlom előző cikkemet a témában: Ingyenes zenehallgatás a Spotify segítségével.

Saját Lejátszási listára csak egyszerűen rá kell húzni az adott zene számot. Ilyenkor a lista legvégére kerül az újonnan belerakott szám. Viszont ha a zeneszámot nem csak ráhúzzuk a lejátszási lista nevére, hanem kicsit rajta tartjuk, akkor jobboldalt meg is jelenik maga a lista és tovább húzva bármelyik helyre berakható a zeneszám. Így egyből egy húzással állítható a sorrend. Ugyanez a sorrendezési lehetőség természetesen akkor is működik, ha a már meglévő listánkat akarnánk rendezgetni, illetve egyik listából a másikba is ugyanilyen módon lehet a zenéket átpakolgatni.

Ha, van egy kedvenc még aktívan zenélő előadó akkor fel lehet iratkozni az Ő követésére és ha változás van a zenei felhozatalban, akkor a Spotify jelezni fogja. Ezt a lehetőséget az adatlapján a KÖVETÉS gombra kattintva érhetjük el.

Ugyanitt van lehetőség arra, hogy az adott előadó stilusához hasonló előadókat keressünk. Bár néha nem feltétlen jó a lista, mert régebbi előadók esetén csak az időpont egyezik a stílus már kevésbé :-) Szintén érdemes megnézni főleg a híresebb külföldi előadók NÉVJEGY paneljét is mivel sok kép és angol nyelvű önéletrajz is megtalálható.

A sűrűn hallgatott lejátszási listákból indított zenék esetén érdemes lehet a VÉLETLEN SORREND opciót bekapcsolni, hogy kicsit változatosabbnak tűnjön a zenehallgatás :-)

A Spotify programon belül több helyen megjelennek a három pontos kis gombok (…). Ezekere kattintva meg lehet osztani akár a saját vagy előadói lejátszási listákat is, facebookon, skypeon, twitteren, stb. Valamint van egy LEJATSZASI LISTA LINKJÉNEK MÁSOLÁSA opció is amire kattintva kimásolódik a vágólapra egy ilyen URL: https://open.spotify.com/artist/4P70aqttdpJ9vuYFDmf7f6

Ezt akár egy weblapra is ki lehet rakni vagy e-mail-ban elküldeni egy ismerősünknek. Ha rákattint és a Spotify adataival a spotify.com weblapján is be van jelentkezve, akkor kompletten le tudja játszani az ilyen listákat is.

Mielőtt tovább navigálsz az oldalról, kérlek nézz meg más cikkeket is az oldalon, hátha találsz más olyan tartalmat amivel újabb informatikai tudásra tehetsz szert vagy akár időt spórolhatnak az itt található tippek, trükkök, hasznos tudnivalók.
Ha hasznosnak találod az ITBázis oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak 2023. 11. 19., 18:35  |  616

A Krita új dimenziója – Generatív AI és pózszerkesztő a művész beállítottságúaknak

Digitális művészek, illusztrátorok, képregényrajzolók számára itt egy új plugin Kritá-hoz, az egyik legjobb ingyenes digitális rajzoló és festőprogramhoz. Egy új szintre lépett a Krita az AI technológia és a pózszerkesztő eszközök bevonásával. Ez a megoldás nem csak a kreativitást gyorsítja fel, hanem a munkafolyamatokat is megkönnyíti, új lehetőségeket teremtve a digitális festészet világában.


DALL-E képgaléria 1. 2023. 11. 15., 10:19  |  411

DALL-E képgaléria 1.

Napi szinten amikor eszembe jut valami ötlet generálok egy képet a DALL-E képgenerátorral és legtöbb esetben testszik a végeredmény így ezekből töltöttem most fel egy csokorral.


Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás 2023. 11. 13., 19:51  |  699

Következő szintű ChatGPT: Az egyéni GPT-k világa, saját adatokkal való tanítás

Fedezd fel, hogyan használhatod a ChatGPT-t egyedi saját GPT-kel a munkádhoz, tanuláshoz és szórakozáshoz. Az OpenAi bevezette a saját GPT-k készítésének lehetőségét.


DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be 2023. 11. 13., 12:43  |  478

DALL·E 3 képgenerátor beintegrálása a ChatGPT-be

A mesterséges intelligencia területén történő legújabb fejlesztések közül az egyik legizgalmasabb a DALL·E 3 bevezetése a ChatGPT szolgáltatásba. Ez az innováció lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy egyszerű beszélgetéssel egyedi képeket hozzanak létre. Ez a funkció már elérhető a ChatGPT Plus és Enterprise (fizetős verziók) felhasználók számára.


ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4 2023. 11. 12., 16:53  |  558

ChatGPT fizetős verzió használata GPT-4

A ChatGPT Plus előfizetéses verzió hozzáférést biztosít számos új funkcióhoz és más felhasználói élményt növelő előnyöket kínál. Például a GPT-4 modellhez, DALL-E képgenerátor, adat analizálás, pluginek és ezek mellett pontosabb válaszok és gyorsabb válaszidőt is kapunk.


ChatGPT ingyenes verzió használata 2023. 11. 11., 19:36  |  1010

ChatGPT ingyenes verzió használata

Fedezd fel a ChatGPT-t, az OpenAI által fejlesztett AI-t, ami kérdésekre válaszol és segít a programozásban, valamint általános tudáskérdésekben.


ITBAZIS KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalunkon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a Informatikában érdekeltek.